ye-logo.v1.2

Не спінером єдиним: хмельницькі винахідники взялися до розробки мультимедійних стендів

Суспільство 3085
 "Розумний" спінер можна використовувати не лише, як іграшку, але і як пульт
"Розумний" спінер можна використовувати не лише, як іграшку, але і як пульт. Фото: Єгора Коваля і автора

А смартспінер стане пультом до них.

 Протягом півроку Єгор Коваль і Сергій Корсун працювали над створенням SmartSpinner – електронних мультимедійних спінерів з широким спектром можливостей. Зараз вони збирають кошти на запуск їх виробництва на краудфандинговій платформі Indiegogo. Але, як розповідають хлопці, потрібну суму вони тут навряд чи зможуть зібрати.

"Гроші поки не збираються. Треба було спочатку медійну кампанію провести. Варто врахувати те, що будь-яка іграшка завжди розкручується великими коштами. Для цього потрібні солідні вливання, відгуки блогерів. Звичайно, якби це була інноваційна і потрібна річ, її було б легше розвивати, - говорить Єгор. – Проте спінер у будь-якому випадку буде жити".

SmartSpinner відповідає своїй назві, бо в ньому закладено багато функцій "Аналогів йому немає. Є більш прості спінери, які виводять піктограми, але в них мало діодів, вони без блютузу. А наш винахід багатофункціональний, - зазначають конструктори. - Про нас написали у виданні в Японії. Після цього був великий приріст людей звідти, які переглядають наше відео. Хоча японців важко здивувати, вони писали, що це круто".

Смартспінер вже не перший винахід інженерів-розробників

Смартспінер енергоефективний, тому працює не постійно, а вмикається тільки, коли потрібно. Він може відображати будь-які зображення гарної якості. Управління йде повністю з телефона. Можна переключати вручну зображення, вмикати слайд-шоу, зашивати анімації. Є відображення текстових сповіщень. Є функція вібро, наприклад, коли приходить повідомлення з соцмереж, розважальні функції, годинник. Нові функції можна закачувати з оновленням прошивки на телефон.

За словами розробників, смартспінери стануть візитівкою продукту «Spinny Leds». Раніше Єгор та Сергій протягом двох років працювали над розробкю підсвітки велосипедних коліс. Так з’явилася ідея, яку інженери почали розвивати.

«Технологія, яку ми розробили для коліс, вмістилася в дуже маленький пристрій в руці. SmartSpinner – це іграшка з присмаком гаджетоманії і трошки інформера. Але оскільки купувати спінери, як іграшку буде дорого, ми хочемо використовувати його, як пульт до колеса або стенда», - діляться інженери-розробники.

З розробкою підсвітки велосипедних коліс хлопці вже їздили на виставку в Київ. Там отримали гарні відгуки. Є кілька зацікавлених великих кампаній, які готові співпрацювати з ними. Але хмельничани вирішили спочатку зробити їх ще більш легшими. «Люди, які професійно займаються спортом, не хочуть вішати щось на свій велосипед важче, ніж кілька грам. А в нас було близько ста грам, тому ми вирішили зробити свій винахід легшим, - говорить Сергій. - Ми знаємо, як відреагували на колеса власники великих магазинів. Це було позитивно. А спінери ми ще не почали їм пропонувати. Спочатку чекаємо завершення збору коштів на Індігого».

Єгор: Ми його тестувати. Він вже побитий. Але витримав

Спінери, за бажанням, додаватимуть до коліс. За їх допомогою можна переглянути, яке зображення на колесі чи перемкнути його. Купити смартспінер окремо також можна, але ціна буде кусюча. Один спінер коштуватиме 30 доларів, якщо партія буде 500 штук, а для цього треба 15 тисяч доларів.

«Постійно є нові думки, тому не стоїмо на місці. Не чекаємо, чи буде вдалий винахід. Тепер думаємо над розробкою рекламних стендів за схожою технологією. Стенд — циліндр, який стоїть, наприклад, посеред торгового центру, він розкручується і на чорному фоні у повітрі з’являється зображення. Як і в спінері. А смартспінер стане пультом до нього, - ділиться Єгор. – Думаємо, цього року вони вже будуть у продажі. Почнемо з нашого міста, сподіваємося, що незабаром такі стенди з’являться у торгових центрах і магазинах Хмельницького. Будуть ще питання з сертифікацією, але ми її пройдемо».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую