ye-logo.v1.2

Уряд схвалив зміни до перспективного плану Хмельницької області

Суспільство 3121
На карті Хмельниччини ще чимало населених пунктів, які не віднесені до жодної ОТГ.
На карті Хмельниччини ще чимало населених пунктів, які не віднесені до жодної ОТГ.. Фото: автора

Цим рішенням він затвердив громади, які утворилися у невідповідності перспективного плану.

Ще восени 2017 року Хмельницька обласна рада схвалила утворення громад, які вирішили об'єднатися, але не відповідали перспективному плану області. Таким були три громади: Грицівська, Красилівська і Антонінська. Рішення про це направили на затвердження до Уряду. І лише зараз Уряд прийняв рішення і затвердив ці три громади Хмельницької області такими, що відповідають перспективному плану.

Крім того Кабінет міністрів своїм рішенням уточнив змінив склад Війтовецької, Вовковинецької, Деражнянської, Красилівської, Антонінської та Гуменецької спроможних територіальних громад. Також доповнив список спроможних такими громадами: Городоцькою, Смотрицькою, Жванецькою, Слобідсько-Кульчієвецькою, Староушицькою, Олешинською, Солобковецькою громадами.

У Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування пояснюють, це означає що ці громади тепер матимуть прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України, відповідно до положень Бюджетного кодексу України.

Варто також зазначити, що на карті Хмельницької області ще є кілька такзваних білих плям, тобто населених пунктів, які офіційно не віднесені територіально до жодної громади. А у трьох районах області ще не утворено жодної громади - це Ізяславський район, Старокостянтинівський та Теофіпольський.  

Читайте також: Десятого березня офіційно стартував виборчий процес у двох громадах Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую