ye-logo.v1.2

Харківський поет-сатирик презентував хмельничанам збірку віршів 18+

Культура 3505

Артем Полежака привіз до Хмельницького свою другу поетичну книгу під назвою "Навісні пісні".

"Навісні пісні" - це збірка сценок з життя та історій, які десь підслухані, які хтось розказав. Як говорить автор книги, все описане у віршах взяте з життя. "Життя для мене – це палітра, а поетичним пензликом я наношу фарби на поетичний холст. Важко сказати про що ця книжка, вона про все, - говорить Артем. - Можливо, мої вірші дещо специфічні, відверті – ну таке життя".

У книзі надруковані поетичні твори про війну, кохання, про життя. Сам автор зізнається, що важко назвати тематику презентованої книжки, або засунути її в якийсь жанр. Тут є вірші і комічні, і трагічні, і трагікомічні.

"Помічаю за собою, що мене надихає негатив. У мене є багато віршів про сепарів, про гопників, про нещасне кохання. Коли в житті все нормально – що тут ще можна добавити. А от коли з’являється якийсь негатив, він збурює емоції в мені, - ділиться письменник. - Написання поезії стає арт-терапією, яка допомагає пережити це все, вивести той негатив у комічне чи сатиричне русло. Пропустивши його через себе, можна змінити ставлення до цього. Таким чином можна перемогти негатив і, можливо, допомогти перемогти його й іншим".

"Навісні пісні" вийшли у світ на початку березня цього року

Це друга збірка віршів поета-сатирика, на підготовку якої пішло два роки. Вчора ж, 20 березня, у нашому місті в приміщенні Книгарні "Є" Артем Полежака особисто презентував містянам свою роботу.

Хмельницький – четверте місто, куди завітав з своєю книгою автор збірки Артем Полежака і керівник видавництва "Люта справа" Андрій Гончарук

"Перша збірка в мене називалася «Стіхи о жизні», логічно було б, щоб друга називалась «Стіхи о жизні 2», але все ж було вирішено назвати «Навісні пісні». Оскільки кілька віршів з першої збірки уже стали піснями, які співають відомі українські гурти», - розповідає письменник. - Друга збірка писалася з розрахунком, що деякі з цих текстів теж стануть піснями. Але поки не було пропозицій, з яких щось би вийшло".

Під час презентації книги хмельничани могли поспілкуватися з автором

Довідка: Артем Полежака народився 1975 року. Переможець чисельних чемпіонатів зі слем-поезії (Київ, Хмельницький, Миколаїв, Харків і т.д.) Постійний ведучий концертів і провокативних акцій («Київська Барикада», «Житомирська Барикада», «День Незалежності з Махном» та ін.). Лауреат Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка. Автор текстів пісень «Kozak System», Ореста Лютого, «Барабас», «Телері», «Бумбокс». Перша збірка «Стіхи о жизні» побачила світ у 2016 році.

Автор зачитав хмельничанам кілька своїх віршів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую