ye-logo.v1.2

Водіїв штрафуватимуть по-новому

Суспільство 3823
Фото: СВ-Клуб

ДАІ: ви досі не пристібаєтесь за кермом? – тоді ми йдемо до вас!

З прийняттям оновленого Адмінкодексу їзда без ременя безпеки влетить у копієчку. Якщо сьогодні за подібну провину вас можуть оштрафувати лише на 51-85 гривень, то за новими правилами штраф злетить до 255 гривень. Крім того, з'явився пункт «Розмова по телефону за кермом». За таке задоволення будуть штрафувати на 255 гривень. Правда, в ДАІ подбали про своїх: працівникам оперативних служб базікати по мобілці можна.

За ДТП з постраждалими

Якщо зараз за створення дрібного ДТП, коли міліція не порушує кримінальну справу, інспектор має право забрати права до суду, то за новими правилами винуватець пригоди, в якому є потерпілі, заплатить 1700 гривень і може позбутися прав на півроку. В окремих випадках за аварію водіям може загрожувати термін до 15 діб.

За порушення на ж/д переїзді

Суворо вирішили карати після серії трагедій на залізничних об'єктах. За порушення на залізничних переїздах (наприклад, не зупинився на знак «Стоп») водій легковика влетить на суму від 510 до 595 гривень. Аналогічний проступок для водія автобуса чи машини з небезпечними вантажами буде коштувати від 690 до 850 гривень. Набагато суворіше каратимуть сміливців, які надумають проскочити перед поїздом при закритому шлагбаумі та працюючого семафорі. За таке порушення можуть впаяти 2040 грн. штрафу, забрати водійські права на цілий рік чи посадити на 15 діб. В окремих випадках навіть передбачається конфіскація автомобіля з продажем його на аукціоні.

Мінятимуть права кожні 10 років

У ДАІ планують змусити водіїв оновлювати права кожні 10 років. Термін дії міжнародних посвідчень і зовсім обмежити 3 роками. Щоправда, згідно з постановою старі посвідчення будуть діяти ще 10 років з моменту вступу в силу нових правил. Втім, з якою метою будуть оновлювати права, скільки це буде коштувати і чи потрібно буде знову складати іспити, поки не ясно. Навіть автори цих проектів розводять руками, кажучи про те, що механізм ще опрацьовується. Зате отримати довіреність стане простіше. Для цього потрібно всього лише письмова заява власника, оформлене у нотаріуса. Документ можна просто надіслати поштою в ДАІ, і на наступний день його внесуть до бази. Процедуру обіцяють зробити безкоштовною.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую