ye-logo.v1.2

Смачна карта, старовинна бруківка та дитячий туризм: в Кам’янці-Подільському стартував туристичний сезон

Суспільство 3739
В Кам
В Кам'янці відкриють новий туристичний об'єкт для відвідування «Кам'янецька бруківка». Фото: studway.com.ua

Завтра на жителів та гостей Кам’янця-Подільського очікують нові сюрпризи.

В рамках відкриття туристичного сезону в місті над Смотричем у суботу фіксуватимуть національний рекорд, презентуватимуться нові туристичні тури і квести, місто перетвориться на мандрівку в часі.

«Уже сьогодні ми презентували новий гастрономічний продукт «Смачна карта Кам’янця-Подільського», який об’єднав 16 концептуальний закладів харчування міста, - розповіла сайту «Є» Альона Кузема, керівник Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради. - Ми підготували туристичний довідник по цих закладах для туристів. Ще однією родзинкою відкриття сезону цього річ стане дитячий туризм, адже 40 відсотків туристів, які приїздять до нашого міста, саме діти. Тож у суботу на одній з локацій, яка до цього часу не була задіяна, - порохових складах (пам’ятка історії ХІХ століття) - будемо презентувати дитячий туризм. З 16 години тут про проходитимуть різноманітні квести, майстер-класи, екскурсії. Також цього річ продовжуємо тенденцію розвитку активного відпочинку і презентуємо екстрим-атракцію на мотоциклах «МТ-тур».

А ще у Кам’янці відкриють новий туристичний об’єкт для відвідування «Кам’янецька бруківка», який був розкопаний археологічною експедицією на площі Польський ринок. Як розповідає Альона Кузема, міська влада вирішила, що цю знахідку не варто ховати від туристів та законсервовувати. «Будемо показувати її гостям та жителям міста, щоб усі розуміли, які давні традиції містобудівної архітектури має Кам’янець-Подільський. Над нею збудували відповідне накриття і завтра, в рамках початку туристичного сезону, відбудеться відкриття цього унікального об’єкта», - каже Альона Кузема.

Також у суботу, як ми писали раніше, буде відкриття туристичної новинки – сенсорного інформаційного кіоска.

В міській раді очікують, що відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському відвідає близько 5 тисяч туристів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую