ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином

23 Квітня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4772
Салат легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, немає нічого зайвого!
Салат легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, немає нічого зайвого! Фото: автора

Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!

Цей смачний і вітамінний салатик із фети, запеченого буряка та апельсина, сподобається прихильникам незвичних поєднань у стравах. Як на мене, то м’які сири на кшталт бринзи й фети чудово поєднуються не лише з овочами, але й відкриваються з нового, несподіваного боку в «компанії» з фруктами та ягодами. В цьому ж салаті взагалі тріо – і овочі, і фрукти, і сир! Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого! Всі інгредієнти чудово доповнюють одне одного, а заправка надає страві довершеності.

Інгредієнти:

1 запечений у духовці буряк середнього розміру,

1 великий апельсин,

200 г сиру фета.

Для заправки:

1 маленька біла цибулина,

3 ст. л. оливкової олії,

1 ст. л. винного оцту,

дрібка солі й перцю,

дрібка цукру,

апельсиновий сік,

насіння кунжуту — для посипання (попередньо злегка підсмаженого).

Приготування:

Буряк загорнути у фольгу й запекти в духовці. Готовність перевірити ножом (він має легко входити в коренеплід). Трішки охолодити, почистити й нарізати соломкою (можна за допомогою фігурного ножа, тоді салат виглядатиме святковіше).

Апельсин «філірувати»: почистити від шкірки, перетинок, плівочок і нарізати невеликими шматочками.

З фети злити маринад й також нарізати кубиками.

Заправка: цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Залити її оливковою олією, винним оцтом і соком, який виділився при нарізанні апельсина. Посолити, поперчити, додати цукор. Ретельно перемішати й залишити заправку настоюватися хвилин на 20-30.

У салатник викласти буряк, апельсин, полити заправкою й перемішати. Зверху розкласти шматочки фети. Фінальний етап: посипати салат кунжутом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже рекомендую буряк саме запікати, а не варити. Так зникає специфічний аромат та присмак, притаманний цьому коренеплоду. А ще він стає ніби цукристішим! Про користь запікання та збереження вітамінів, гадаю, зайвий раз не варто нагадувати. Досвідчені господині та турботливі матусі-дружини і так знають, що при варінні частина поживних речовин (а в деяких випадках навіть вони всі!) втрачається, переходячи із овочів у воду.

салати без майонезу, салати, салат, оксамитовий смак, фета, салат з буряка фети та апельсина, буряк, апельсин

Коментарі:

  Так  Ні, дякую