ye-logo.v1.2

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 23-29 квітня

Культура 3043
Плануйте своє дозвілля разом з Сайтом Є
Плануйте своє дозвілля разом з Сайтом Є. Фото: atcmemes.com

Програма заходів.

Новий тиждень вразить усіх своєю різноплановістю. Хмельничани зможуть насолодитися подіями на будь-який смак. Традиційно для вас запланували цікаві вистави, нові виставки, виступи драйвових гуртів, майстер-класи, лекції і тренінги. Але крім звичних для нашого міста заходів, цього разу не обійдеться без новинок.

Усім, хто хоче перевірити свою правову грамотність, варто спобувати написати Всеукраїнський правовий диктант, який відбудеться у середу.

Любителям почитати «фентезі» тернопільський письменник привезе свою нову книгу. А у центрі "Плоскирів" до Дня пам'яті жертв ЧАЕС покажуть літературно-музичну композицію "Жахлива ніч на 26-е".

У п’ятницю до Хмельницького приїдуть музиканти рок-шансон гурту з Франції, у неділю в місті заспівають учасники шоу «Х-фактор» гурт «Без обмежень».

Також не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї представляють експозицію "Українське мистецтво другої пол. ХХ ст. — ХХІ ст.: полістилізм". У музеї історії міста показують художню виставку "Казковий світ кераміки руками дітей", де експонується понад 200 робіт вихованців Людмили Тершівської. В арт-галереї «Масло» триває виставка «Політика тіла». У Хмельницькій школі іконопису «Нікош» показують виставку «І воскрес Христос». Виставка Володимира Петровського "Емоції" гобелен та живописних робіт експонуються у «Галереї на Проскурівській». У музеї-студії фотомистецтва показують виставку «Київ 3018». В обласному краєзнавчому музеї експонують колекцію вітрильників в пляшках Володимира Ящука.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, Сайт Є підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (23 квітня)

Фото: Сергія Аніськова

Фестиваль екологічної творчості «Свіжий вітер»

Перший фестиваль "Свіжий вітер" в Україні пройшов саме у Хмельницькому в 2000 році на День міста, а пізніше став Всеукраїнським. Спеціально для заходу випікається святковий торт "Свіжий вітер", а учасники й команди, які проходять до фіналу, отримують вазони. У понеділок відбудеться гала-концерт фестивалю.

Коли: 13:00

Де: Майданчик поряд із кінотеатром ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Вівторок (24 квітня)

Фото: з архіву редакції

Відкриття дитячої виставки картин "Диво-птах і диво-звір"

У Хмельницькому пройшов конкурс дитячих творів "Диво-птах і диво-звір". Побачити ці роботи можна буде у вівторок у виставковій залі школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Тоді й відбудеться нагородження переможців І міського конкурсу дитячих художніх творів учнів шкіл естетичного виховання.

Коли: 15:00

Де: Виставкова зала школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, вул. Проскурівська, 65

Вартість: безкоштовно

Вступна лекція до курсу "SMM в Instagram і Facebook"

Лекцію читатиме Вадим Пилипчук. Він познайомить із викладачами курсу, розповість про SMM і пояснить, чому це актуально, хто такий SMM-менеджер і все, що стосується цієї теми.

Коли: 19:00

Де: ІТ Академія від Stfalcon.com, вул. Зарічанська, 3/2

Вартість: безкоштовно

Презентація книги Андрія Гулкевича «Падіння Орла»

Презентація відбудеться за участі автора. «Падіння Орла» – незабутня зустріч з новими світами, сповненими пригодами, інтригами та таємницями.

Коли: 18:00

Де: Книгарня Є, вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Середа (25 квітня)

Фото: з архіву редакції

Покладання квітів до пам'ятників героям Чорнобиля

У середу відбудеться покладання квітів, приурочене черговій річниці Чорнобильської катастрофи. 26 квітня Україна вшанує 32-ті роковини аварії на Чарнобильській АЕС – наймасштабнішої для людства трагедії за минуле тисячоліття. 

Коли: 10:00, 10:30

Де: Головне управління ДСНС України в Хмельницькій області, вул. Героїв Чорнобиля, 1/2; Пам’ятник «Героям та жертвам Чорнобиля» на розі вулиць Кам’янецької та Прибузької

Вартість: безкоштовно

Літературно-музична композиція "Жахлива ніч на 26-е"

На 40 хвилин повернутися в минуле. Участь у заході беруть актори театральної студії "Оскар" спільно з вихованцями секції ВСБ, солісти вокальної студії "Мелодія", хореографи студії бально-спортивного танцю "DanceStep". Режисер - Сергій Гуменюк.

Коли: 17:00

Де: Спортивно-культурний центр "Плоскирів", вул. Курчатова, 90

Вартість: безкоштовно

Презентація проекту "Емалі: Історія.Україна.Світ"

Олексій Коваль ознайомить глядачів із технікою гарячої емалі, у якій творили ще древні єгиптяни, греки, візантійці. Експонуватимуться понад 20 творів майстра, також інформаційні стенди, зразки інструментів емальєра, книги.

Коли: 16:00

Де: Хмельницький обласний художній музей, вул. Проскурівська, 47

Вартість: безкоштовно

Всеукраїнський правовий диктант

Це унікальний проект, призначений дослідити рівень правової грамотності громадян України, які представляють різні вікові групи, а також показати суспільству, що власна правова безпорадність є вельми небезпечною та має наслідком серйозні фінансові та моральні витрати.

Коли: 14:00-17:00

Де: Хмельницький університет укправління та права, вул. Проскурівська, 57

Вартість: безкоштовно

Перегляд фільму "Полліанна"

Фільм знятий за мотивами однойменного роману Елеонори Портер. Ця кінострічка надихає робити добрі вчинки та радіти життю, кожному його моментові. Це історія про оптимістичну, життєрадісну та щиру дівчинку Полліанну, яка бачила в усьому лише хороше і навчала цьому інших. Стрічка триватиме 1 годину 39 хвилин.

Коли: 17:00

Де: Навчально-культурний центр "Побужжя", вул. Соборна, 55

Вартість: безкоштовно

Прем'єра «Battle поколінь»

Балет та Дитяча студія Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля" у супроводі оркестру влаштують батл поколінь. Головний балетмейстер - Сергій Качуринець, керівник оркестру, диригент - Богдан Балема.

Коли: 18:30

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 60-70-80 гривень

Вистава комедії "Божевільна ніч, або №13"

Це комедія наших днів у двох діях. Здавалося б, цілком безневинна інтрижка помічника прем'єр-міністра і секретарки боса весь час загрожує перерости в скандал і, може, навіть у вбивство.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

Четвер (26 квітня)

Фото: Intel iQ

Лекція Chatbots

Лекцію читатиме Андрій Соколовський. Він розповість про те, як покращити конверсію інтернет-магазину, реклами або лендінга, як підвищити швидкість відповіді, скоротити витрати.

Коли:18:30

Де: Avivi It Academy, вул. Подільська, 109

Вартість: 150 гривень

Івент "Чому саме VueJS?"

Бажаєш прокачати свої знання з продуктивного Front-end та отримати нові навички використання прогресивного JavaScript-фреймворка? Івент буде цікавим та корисним як для початківців, так і досвідчених фронтенд-розробників. А також всім, хто хоче бути в курсі останніх трендів фронтенд-розробки.

Коли: 18:30-20:00

Де: ІТ Академія від Stfalcon.com, вул. Зарічанська 3/2

Вартість: 100 гривень

Вистава комедії "Скупий"

Гарпагон - скупий чоловік, який не любить нікого і нічого, лише свої гроші. Аби його багатство нікому не дісталося, він зариває його в саду. Власних дітей тримає у злиднях, але й вирішуєїхню долю - доньку віддає за старого, але багатого пана, а сина одружує з небідною вдовою, також підстаркуватою. Але планам Гарпагона не судилося здійснитися.

Коли: 18:30

Де: Хмельницький академічний театр ім. М. Старицького, вул. Соборна, 60

Вартість: 35-80 гривень

П'ятниця (27 квітня)

Фото: lebstar

Виступ французького гурту La Mathilde (France)

Гурт приїде із новою програмою. Саксофон, акордеон, ліричний вокал і неприборкані гітари - таким є рецепт справжнього французького рок-шансону від La Mathilde.

Коли: 20:00-23:00

Де: Папапаб, вул. І. Франув, 10

Вартість: безкоштовно

Дегустація вина із Франції

Хмельничан запрошують у "Подорож Францією". Продовжуємо мандрівку виноробним світом. Разом із духом авантюризму вирушаємо у захоплюючу подорож основними виноробними регіонами Франції.

Коли: 19:30

Де: OnWine Boutique, вул. Зарічанська, 3/1

Вартість: 240 гривень

Субота (28 квітня)

 

Фото: oblfilarmonia.com

Концерт "Мad Symphony"

Участь у концерті беруть Симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії, диригент - Сергій Рабійчук, солісти Дар'я Сохрякова, Вікторія Шайда. У програмі лунатимуть твори AC/DC, Metallica, Bon Jovi, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppeling, Queen, Scorpions. Деталі за телефоном (0382) 79 44 74.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 7

Вартість: 80-100-120 гривень

Дитяча вистава "Лисичка та Ведмідь"

Ця вистава за мотивами української народної казки. За сюжетом хитра Лисиця переїхала жити до Ведмедя. А як, чому і з якою метою, дізнаєтеся на виставі.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-30 гривень

Неділя (29 квітня)

Фото: з архіву

Концерт гурту "Без Обмежень"

У рамках всеукраїнського туру з новим альбомом "Буду з тобою" хлопці приїздять до Хмельницького.

Коли: 19:00

Де: Хмельницька обласна філармонія, вул. Гагаріна, 5

Вартість: 120-440 гривень

Дитяча вистава "Як Півник Сонечко рятував"

Молодий Півник щоранку зустрічав Сонечко. Стрибне на паркан, закукурікає і ось уже з'явилося над лісом золоте світило. А тут, як завжди закукурікав, а замість Сонечка з-за лісу сірий туман виплив... А  що сталося далі, дізнаєтеся на виставі.

Коли: 12:00

Де: Хмельницький академічний обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46

Вартість: 25-30 гривень

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є»
Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщ о повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку [email protected], або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую