ye-logo.v1.2

У Хмельницькому посеред житлового масиву знайшли 250-ти кілограмову авіабомбу

Суспільство 2248
Люди мали намір здати авіабомбу в пункт прийому металобрухту.
Люди мали намір здати авіабомбу в пункт прийому металобрухту.. Фото: km.dsns.gov.ua

Дальність польоту осколків такої знахідки перевищує 1,5 кілометра

Як повідомили в управлінні ДСНС області, про авіабомбу дізнались від патрульної поліції. Попри небезпеку вибуху, артефакт часів Другої Світової успішно транспортували до підривного кар’єру та знешкодили.

«Патрульні помітили людей, які кудись тягнули підозрілий предмет. Можливо, ті мали намір здати авіабомбу в пункт прийому металобрухту, – розповідає Сергій Косар, заступник начальника групи піротехнічних робіт, капітан служби цивільного захисту. – На щастя, від таких маніпуляцій вона не здетонувала. Маса вибухової речовини даної авіабомби приблизно 110 кг, дальність розльоту осколків більше 1,5 кілометра, тому наслідки вибуху серед житлового масиву могли бути дійсно жахливі».

Черговий підрозділ, який на той момент лише повернувся з виконання завдання в Старокостянтинівському районі, негайно вирушив в мікрорайон Раково та транспортували знахідку в підривний кар’єр. 22 квітня об 11:00 шляхом контрольованого підриву фугасну авіабомбу знешкодили».

За даними управлінні ДСНС області великі скупчення боєприпасів та бомби великих калібрів виявляють найчастіше у Старокостянтинівському, Ярмолинецькому, Шепетівському та Хмельницькому районах. Найбільше скупчення боєприпасів часів Другої Світової за останні 5 років в області виявили у селі Судилків, Шепетівського району. А саме 1717 мінометних мін калібру 50мм.

Рятувальник наголошує, що при виявленні підозрілого предмету ні в якому разі не варто до нього торкатись. Місце знахідки треба обгородити яскравими предметами та одразу зателефонувати до Служби порятунку «101».

Автор Андрій Заверуха.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую