ye-logo.v1.2

На Хмельниччині судитимуть керівника колонії та його заступника, яких впіймали на хабарі

Кримінал 1769
В області під час одержання неправомірної вигоди викрито керівників однієї з виправних колоній Хмельниччини
В області під час одержання неправомірної вигоди викрито керівників однієї з виправних колоній Хмельниччини. Фото: kerchinfo.com

Чоловіки вимагали та одержали три тисячі доларів від матері засудженого.

У Хмельницькій області судитимуть керівника виправної колонії та його заступника, які вимагали та одержали три тисячі доларів неправомірної вигоди за сприяння засудженому в заміні покарання у виді позбавлення волі на більш м’яке, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Подія сталася у лютому цього року. В облпрокуратурі встановили, що за сприяння засудженому за умисне вбивство в заміні невідбутої частини покарання у виді позбавлення волі на більш м’яке, керівник установи та його заступник вимагали надати їм неправомірну вигоду в розмірі трьох тисяч доларів.

«Під час одержання обумовленої суми хабара від матері засудженого заступника начальника установи виконання покарання викрито «на гарячому» та затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено. Його керівника затримано в службовому кабінеті», - повідомляють у відомстві.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаними особами кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую