ye-logo.v1.2

Чи не завадить Генпрокуратура збудувати «Новій пошті» логістичний центр неподалік Хмельницького?

Економіка 6833

Сьогодні заклали перший камінь на місці, де має бути «Хмельницький інноваційний термінал».

Його будівництво обійдеться у 9,5 мільйонів євро. Щоправда, «Нова пошта» побудує логістичний центр, аналогів якому, як кажуть у компанії, в Україні ще немає, не за власні кошти, а надані Європейським банком реконструкції та розвитку.

За словами співвласника компанії В’ячеслава Климова, новий термінал дозволить швидше доставляти відправлення та вантажі. «Чому Хмельницький? Бо це така ключова точка – центр логістичної, так званої, зірочки, - пояснив пан Климов вибір місцерозташування будівництва. - Буде унікальна, повністю автоматизована система сортування відправлень. Тобто, ручні операції будуть зведені до мінімуму. Навіть завантаження відправлень в автомобіль, будуть відбуватися, по суті, автоматично».

На новому терміналі працюватимуть понад 200 людей. А, оскільки підрозділ «Нової пошти» зареєстрований в Хмельницькому, то й податки сплачуватимуть в місцевий бюджет. Розсошанська сілька рада, на землях якої розпочали будівництво, отримуватиме гроші за оренду землі.

Поки на місці нового логістичного центру - розчищена земельна ділянка.

Термінал мають збудувати поблизу Хмельницького - поруч із недіючим аеропортом, об'їзною на Вінницю та дорогою на Кам'янець-Подільський та Чернівці.

За словами Віктора Пилипичука, директора з розвитку інфрастуктури, будівництво довірили хмельницькій компаній «Будівельний Альянс Груп». І саму будівлю мають здати до кінця цього року, а потім розпочати монтаж обладнання. Сам центр, територія якого займе 6200 квадратних метри, повинен запрацювати вже навесні наступного року.

Та чи не завадять амбітним планам «Нової пошти» правоохоронці? Адже понад місяць тому, 16 березня, Генеральна прокуратура України вісім годин поспіль проводила обшуки в офісних та складських приміщеннях «Нової пошти» в шести містах. І, як писав «Deutsche Welle», компанію звинуватили у несплаті податків шляхом переводу безготівкових коштів в готівку та формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій. Для цього нібито були використані підроблені документи фіктивних компаній.

В’ячеслав Климов впевнений, що ніхто не завадить "Новій пошті" побудувати унікальний для України логістичний центр неподалік Хмельницького.

Своє питання журналіст сайту «Є» адресував співвласнику компанії В’ячеславу Климову. На що почув відповідь: «Те, що відбулося місяць тому в Києві, не вплинуло на роботу компанії навіть у той вечір. Зараз працюють наші юристи і мій прогноз – справа буде закрита найближчим часом. Тому що нічого протизаконного під час тих обшуків не було знайдено. Я вважаю, що це була помилка нашої правоохоронної системи. Тому та ситуація жодним чином не вплине на будівництво».

Лопати та цемент в очікуванні на... закладення першого каменю.

Урочиста мить - початок будівництва Хмельницького інноваційного терміналу "Нової пошти".

Запитали ми і про ціни. Чи не зростуть послуги «Нової пошти» через будівнивцтво в Хмельницькому районі та подібне, яке розпочинається у Львові. «Наш споживач має отримувати якісні послуги. І ми не можемо перекладати фінансові навантаження на них. Тому ми і звернулися до ЄБРР, оскільки такі об'єкти в усьому світі не будуються за рахунок споживачів, тобто підняття цін. І отримали кредит, до речі, за декілька тижнів після тих подій, про які ви запитували. Тобто ЄБРР дав зрозуміти українським правоохоронцям хто працює по «білому», - сказав пан Климов. Та додав, що в ідеалі тарифи навпаки мають подешевшати. Утім, через інфляційні процеси, зростання курсу валют тощо… «Як тільки ми відчуємо, що наші інвестиції в інновації дозволяють нам прийти до споживачів і сказати, що тепер вам буде ще дешевше, я буди лише радий», - підсумував співвласник «Нової пошти».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую