ye-logo.v1.2

У Шепетівці енергогенеруюче підприємство передадуть у комунальну власність разом із мільйонними боргами

Суспільство 1784
ТОВ “Шепе¬тівка Енергоінвест” заборгувало понал 50 мільйонів гривень
ТОВ “Шепе¬тівка Енергоінвест” заборгувало понал 50 мільйонів гривень. Фото: автора

Борг підприємства складає понад 50 мільйонів гривень.

Стабільну роботу житлово-комунального господарства області забезпечували 15 підприємств комунальної теплоенергетики. Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА Сергій Дашковський сьогодні, 24 квітня, на колегії облдержадміністрації, загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ становить 663,3 мільйона гривень, і за умови погашення бюджетних боргів заборгованість теплопостачальних підприємств за природний газ зменшиться до 79,3 мільйона гривень.

«В опалювальному сезоні найвищий рівень розрахунків за спожитий природний газ забезпечували Білогірське КП “Тепломережа”, Красилівське ПТМ, Ярмолинецьке МП “Теплокомуненерго”, КП “Південно-Західні тепломережі”, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” у місті Хмельницький розраховувалися на 52,6% та 61,7%, відповідно, та Кам’янець-Подільське КП ”Міськтепловоденергія” – на 42,6 відсотка. Найгірший рівень розрахунків на ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”», - зазначив начальник управління.

За словами заступника шепетівського міського голови Володимира Вихівського, за період 2012-2014 років ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” заборгувало перед НАК “Нафтогаз України” понад 50 мільйонів гривень. З того ж 2012 року опалювальний сезон у Шепетівці жодного разу не починався вчасно. Через порушення у роботі 29 квітня 2015 року на сесії міськради прийняли рішення розірвати договір з підприємством.

«23 лютого 2018 року поставлена крапка у діяльності компанії. Вінницький апеляційний суд задовольнив вимоги Шепетівської міськради розірвати договір. Він компанії ми отримали 28 лютого листа у якому йдеться про те, що вони згідні добровільно передати цілісний майновий комплекс у комунальну власність, це близько 17 котелень. Ми дали можливість їм дати закінчити опалювальний сезон», - розповів Володимир Броніславович.

Чиновник додає, заборгованість НАК “Нафтогаз України” складає 53 мільйони гривень. Борг планують реструктуризувати на п’ять років.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую