ye-logo.v1.2

Підсумки дня: голландці в дитсадку, хімічна атака на бджіл та забруднення Південного Бугу

Суспільство 1779
В Городку мітингували проти свавілля агрохолдингів
В Городку мітингували проти свавілля агрохолдингів. Фото: з архіву

Яким було 25 квітня у новинах.

Сьогодні зранку мешканці довколишніх сіл Городка, які віднедавна входять до об’єднаної територіальної громади, перекрили дорогу на виїзді з міста. Причина – масова загибель бджіл через обробіток полів хімікатами. Люди стверджують, що гинути бджоли почали після того, як агрохолдинг розпочав весняний обробіток полів.

Тим часом на Шепетівщині дитсадок ремонтують… голландці. Тиждень поспіль тут працюють волонтери з Нідерландів. Разом з місцевими підрядниками вони відновлюють дитячий садочок в Сульжині. Проект капітального ремонту дошкільного закладу благодійний фондом “Зміцнення громад” реалізовує спільно з голландським християнським фондом. А в Полонській ОТГ сьогодні відкрився новий ЦНАП, створений з «нуля» за чотири місяці. При будівництві Центру використовувались енергоефективні технології, які дозволять громаді економити майже 50 відсотків енергії, яку витрачають на обігрів звичайні адмінприміщення.

У Хмельницькому вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Містяни поклали квіти до пам’ятника героям та жертвам Чорнобиля.

Також нині стало відомо, наскільки брудною є річка Південний Буг та чи безпечно у ній буде купатися. А ще в місті до тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів у Хмельницькому планують внести корективи. Очікується, що діючий тариф зросте не на одну гривню.

І до сумних новин. Експерти оприлюднили попередні причини смерті 22-річного Олексія Чалюка з Полонного. Хлопця розшукували десять днів і знайшли мертвим у річці Хоморі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую