ye-logo.v1.2

Чи стала влада Хмельницького відкритішою?

Політика 2773

Громадянська мережа «Опора» оприлюднила результати свого дослідження.

Хмельницький посів 15-е місце з результатом 63,9% і увійшов до категорії міст із задовільним рівнем публічності. Такі результати індексу публічності – дослідження, яке проводила «Опора».

«У 2016 році Хмельницький був на вищій, 8-й сходинці рейтингу, але з нижчим загальним результатом - 59,6%, - каже Оксана Банкова, координаторка вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування у Хмельницькому. – Тому в цілому міська влада поліпшила свій результат, але не так стрімко, як в інших містах, тож у рейтингу муніципалітет опустився на сім сходинок».

За словами пані Банкової, у Хмельницькому зросла публічність депутатів міської ради (з 50% у 2016 році, до 69%), натомість знизилися показники виконавчого комітету (з 61% до 58%) та міського голови (з 69% до 65%). «У нас є ряд зауважень та рекомендацій, - каже Оксана Банкова. – І хоч це не передбачено законом, але на сайті міської ради немає декларацій про доходи чи посилань на них ні депутатів, ні заступників міського голови. Суттєві зауваження по Генеральному плану – подивитися, що ми маємо зараз – неможливо».

Оксана Банкова каже, що "здали позиції" міський голова та виконавчий комітет Хмельницької міської ради.

Не знайшли в «Опорі» й усіх розпоряджень мера, результатів земельних торгів, стенограм чи протоколів громадських слухань, біографій та фото усіх членів виконкому тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую