ye-logo.v1.2

Підсумки дня: річниця Чорнобиля та кандидат на посаду голови Хмельницької ОДА

Суспільство 2731
Сьогодні весь світ згадує трагедію, яка сталася на Чорнобильскій АЕС 32 роки тому
Сьогодні весь світ згадує трагедію, яка сталася на Чорнобильскій АЕС 32 роки тому. Фото: intermarium.com.ua

Якими були новини 26 квітня.

Сьогодні – Міжнародний день пам’яті про чорнобильску катастрофу. А тому й не дивно, що чимало новин 26 квітня стосувалися саме цієї пам’ятної дати – трагедії, яка сталася в 1986 році…

До Чорнобиля від Хмельниччини, на перший погляд, далеко. Але й наша область постраждала від вибуху на ЧАЕС. І донедавна ще дев’ять сіл на Хмельниччині мали статус четвертої зони посиленого радіологічного контролю через аварію на ЧАЕС. І з кожним роком ці села втрачають залишки цивілізації. І не лише через статус. Яка ж нині ситуація в цих населенних пунктах – у матеріалі «Була зона – нема зони: чим живуть села, які постраждали від Чорнобильської катастрофи».

На жаль, вже якось традиційно в інформаційному просторі області чимало новин стосуються дорожньо-транспортних пригоди. 26 квітня – не виняток. Сьогодні правоохоронці повідомили про аварію в Городоцькому районі, в якій загинув мотоцикліст. Згадали ми і про ДТП у Хмельницькому, про яке писали вчора, в якому зіткнулися легковик та мотоцикл. І… мотоцикліст нині перебуває в реанімації. Також в обласному центрі сьогодні сталася аварія за участю п'ятьох автомобілів. Добре, щ охоч в цьому випадку люди не постраждали.

Не обійшлося і без політики. Ймовірно, що у Хмельницької облдержадімінстрації з'явиться новий голова. Поки ОДА очолює Олександр Корнійчук, на сайті НАЗК з'явилася декларація кандидата на цю посаду Вадима Лозового. І це може свідчити про те, що в Адміністрації Президента запуситили процес заміни голови Хмельницької облдержадімінстрації. Та там це чи ні – стане відомо найближчим часом.

А в Хмельницькій торгово-промисловій палаті відкрили пересувну виставку «Формула безпеки. Україна-НАТО». Вона присвячена 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом. Діяти докінця тижня. А в Кам’янці-Подільському вже сьогодні розпочався фестиваль «STARE MISTO Festival 2018». Його основні заходи заплановані на завтра та післязавтра.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую