ye-logo.v1.2

Народні пісні двох сіл з Хмельниччини потрапили до унікального проекту

Культура 4349
Так намагаються зберегти українську народну творчість
Так намагаються зберегти українську народну творчість. Фото: polyphonyproject.com

Їх можна послухати в онлайн-архіві українського пісенного фольклору «Поліфонія».

Два села Хмельницької області - Зелені Курилівці та Велика Кужелева - потрапили до проекту «Поліфонія», який має за мету дослідити, зберегти та презентувати живу пісенну традицію українського сільського середовища, повідомляє vdalo.info.

Створення інтерактивної мапи фольклорної музики України відбувається в рамках міжнародного культурного співробітництва Угорщини, Франції та України. Наразі проводяться експедиції, за допомогою найсучасніших технологій записуються українські народні пісні та викладаються у вільний доступ на онлайн-ресурсі проекту. Так створюється початкова база. Потім кожен матиме змогу додавати свій унікальний матеріал. У такий спосіб планують показати поліфонію України.

Проект одним з перших був підтриманий програмою Європейською Союзу «Креативна Європа», адже Україна є гарним прикладом збереження автентичності. Ініціатором та керівником проекту є Міклош Бот, угорський музикант та етнограф. Він розпочав експедиції Україною ще 2014 року, згодом об’єднав українських та угорських дослідників, науковців, музейників. Головним інституційним партнером від України є Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара».

Наразі уже два співочі села з нашої області потрапили до цього унікального проекту.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую