ye-logo.v1.2

Солома та кукурудза: за місяць у Кам’янці-Подільському почне діяти теплоелектростанція на біомасі

Суспільство 3092
Як паливо використовуватимуть солому, кукурудзу та щепу
Як паливо використовуватимуть солому, кукурудзу та щепу. Фото: agronet.ua

З 15 червня станцію почнуть тестувати.

У Кам’янці-Подільському завершують будувати першу в Україні, третю в Європі та п’яту у світі новітню теплоелектростанцію на біомасі

Кам’янці-Подільському, що на Хмельниччині, завершують встановлювати теплоелектростанцію потужністю майже 45 МВт з комбінованим виробництвом теплової та електричної енергії твердопаливними та газовими котлами. Як біомасу буде використано відходи сільського та лісового господарства: в основному солому, кукурудзу та щепу.
Будівництво комплексу почалося ще у 2015 році. Вартість проекту – майже десять мільйонів доларів. Кошти надав Світовий банк у кредит під 0,01 відсотків річних, повідомляє Урядовий портал.

Над будівництвом такого потужного об’єкта працюють фахівці з 9 країн Європи. Кам’янець-Подільський стане не просто першим, а й третім у Європі та п’ятим у світі містом, яке використовуватиме цей сучасний метод виробництва тепла.

За оцінками експертів, окупність проекту – 5 років. За даними КП «Міськтепловоденергія», після впровадження ТЕС на біомасі місто очікує зменшення споживання газу на на суму близько 115 мільйонів гривень на рік.

«Крім цього, Кам’янець-Подільський стане взірцем для інших українських міст у питаннях зменшення залежності від традиційних енергоресурсів. Досвід встановлення такої станції на біомасі потрібно широко поширювати», - каже голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Уже з 15 червня станцію почнуть тестувати, і вже 3 липня планується офіційне відкриття та введення в експлуатацію об’єкта.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую