ye-logo.v1.2

Підсумки дня: фестивальні плани, львівське сміття на Хмельниччині та 49-та весна Гонгадзе

Суспільство 1478
Сьогодні Георгію Гонгадзе було б 49 років.
Сьогодні Георгію Гонгадзе було б 49 років.. Фото: inlviv.in.ua

Якими були новини 21 травня.

Кожен прожитий день стає частинкою історії. Нині, 21 травня, ми згадуємо, що саме сьогодні у 1503 році Колумб відкрив Кайманові острови, в 1831-му в Харкові побачив світ перший в Україні альманах, а в 1859-му - був запущений годинник Біг-Бен в Лондоні.

Не можна не згадати, що саме сьогодні святкував би 49-й день народження український журналіст та громадський діяч Георгій Гонгадзе, Герой України, убитий після «касетного скандалу». Гонгадзе став символом свободи і правди, а його загибель однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України.

Сьогодні на Хмельниччині чимало новин, пов’язаних з правопорушеннями: дві смертельні аварії, пограбування церкви, браконьєрство, тонни підкинутого сміття… З’явилися подробиці учорашньої аварії на вулиці Подільська, що в обласному центрі. Водій, що наїхав на 74-річну пенсіонерку, не лише втік з місця події, а й намагався спалити автівку за містом, однак таки був затриманий правоохоронцями.

У Кам’янці-Подільському заговорили про фестивальний червень та про завершення будівництва першої в Україні, третьої в Європі та п’ятої у світі новітньої теплоелектростанції на біомасі. Не газом єдиним, як кажуть…

Приємні новини – приємні враження. Як, скажімо, про волонтера-американця, який підняв жителів Старокостянтинова на "генеральне прибирання" набережної річки. Чи про унікальні фольклорні колективи з невеличких подільських сіл, які досі бережуть той пісенний спадок, що передавався з діда-прадіда, ті пісні, що звучать нині вкрай не часто, але є великим надбанням українського народу.

Читайте також: Завтра стартує ЗНО: на Хмельниччині тести з математики складатимуть понад три тисячі випускників.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую