ye-logo.v1.2

Головного рятувальника Шепетівщини підозрюють у хабарництві

Кримінал 4852
Рятувальника затримали у власному кабінеті
Рятувальника затримали у власному кабінеті. Фото: із Фейсбуку

У правоохоронців це перший зафіксований випадок хабарництва в лавах ДСНС області.

Учора, 23 травня, у власному кабінеті затримали керівника Шепетівського районного сектору ДСНС області. Як повідомив військовий прокурор Хмельницького гарнізону підполковник Олексій Стражник, рятувальник вимагав та одержав одну тисячу доларів неправомірної вигоди за працевлаштування.

«Особу затримали і оголосили про підозру у вчиненні правопорушення за частиною 3 статті 368 ККУ. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати посади та займатися певною діяльністю терміном до 3 років з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією», - додав Олексій Стражник.

За його словами, загалом керівник вимагав 2000 доларів за те, щоб чоловіка взяли на роботу пожежником у Шепетівський районний сектор ДСНС. Проте, затримали підозрюваного під час передачі першої частини – 1000 доларів.

Олексій Стражник каже, затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі

«21 січня до нас звернувся мешканець Шепетівського району і повідомив, що в нього вимагають хабара за працевлаштування. З цього моменту почалося документування протиправних дій підозрюваного. 23 травня його затримали у службовому кабінеті», - додав заступник начальника управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції області Андрій Парфентьєв.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую