ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Оселедець із коропа по-домашньому

20 Червня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 66023
За цим рецептом можна також готувати оселедець із карася, судака, білого амура й товстолоба.
За цим рецептом можна також готувати оселедець із карася, судака, білого амура й товстолоба. Фото: автора

Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній практично не має кісточок.

Цей рецепт роздобув мій чоловік – «невиправний» рибалка і після того, як ми його випробували, я відмовилася від усіх раніше улюблених нами варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. За цим рецептом можна також готувати оселедець із карася, судака, білого амура й товстолоба.

Інгредієнти:

1-1,5 кг коропа,

0,5 склянка солі,

100 г цукру,

1 склянка води,

0,5 склянки оцту,

перець духмяний та чорний горошком,

мелений коріандр,

лавровий листок,

2 великі цибулини,

50 мл олії.

Приготування:

Рибу почистити добре помити й нарізати її порційними шматочками. Замаринувати на ніч (мінімум на 9-10 годин) у суміші солі й цукру.

Якщо риба у вас велика, кількість солі та цукру потрібно збільшити вдвічі. Вранці рибу промити під проточною водою.

Маринад: змішати оцет і воду, додати спеції та лавровий листок.

Залити рибу маринадом і злишити в холодильнику на 6-8 годин.

Потім скласти оселедець у скляну чи порцелянову каструлю (можна в банку). Перекласти кожен шар півкільцями цибулі, зернами коріандру. Полити олією (я використовувала соняшникову не рафіновану).

Залишити настоюватися ще на декілька годин і можна їсти.

 

оселедець, риба та морепродукти, короп, домашній оселедець, оселедець з коропа, страви з риби, закуски

Коментарі:

  Так  Ні, дякую