ye-logo.v1.2

Хмельничани можуть лишитися без води: борг перед водоканалом склав понад 14 мільйонів гривень

Суспільство 1545
Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення становить 14,4 млн грн
Заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення становить 14,4 млн грн. Фото: з архіву

Нестача обігових коштів може призвести до тимчасової зупинки роботи деяких підрозділів підприємства і, як наслідок, припинення роботи систем водопостачання та водовідведення міста Хмельницького.

Міське комунальне підприємство «Хмельницькводоканал» прозвітувало перед жителями міста про стан заборгованість за послуги водопостачання та водовідведення.

«Станом на 1 червня 2018 року заборгованість населення за надані послуги з водопостачання становить 5,8 мільйонів гривень, за послуги з водовідведення — 8,6 мільйонів. Для порівняння: заборгованість в аналогічному періоді 2017 року за надані послуги з водопостачання складала 2,4 мільйони гривень, за послуги з водовідведення — 4,8 мільйони», - повідомили на офіційному сайті підприємства.

Далі інформують, несвоєчасне надходження коштів тягне за собою тяжкі наслідки для діяльності МКП «Хмельницькводоканал»: неможливість проводити закупівлі необхідних для роботи матеріалів та ресурсів, несвоєчасні розрахунки за спожиту електроенергію, неможливість сплачувати податки та збори, затримки з виплатою заробітної плати працівникам тощо. Нестача обігових коштів може призвести до тимчасової зупинки роботи деяких підрозділів підприємства і, як наслідок, припинення роботи систем водопостачання та водовідведення міста Хмельницького.

У відомстві кажуть, що споживачі, які мають значну заборгованість за надані послуги централізованого водопостачання та водовідведення і не можуть її погасити одразу у зв’язку зі складним матеріальним становищем, можуть звернутися до підприємства та укласти договір про реструктуризацію боргу.

Це дасть змогу поступово оплатити вказану суму боргу та недопустити його стягнення в судовому порядку. МКП «Хмельницькводоканал» радить скористатися цією можливістю, оскільки до злісних неплатників будуть вжиті заходи з обмеження (припинення) надання послуг з водопостачання та водовідведення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую