Гаряча тема:
- Війна
Такий супчик не обтяжить вас процесом приготування, а лише порадує чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. До речі, попри те, що готується страва на курячому бульйоні, в результаті вона виходить досить легкою. Ідеальний варіант для літньої трапези.
Інгредієнти (на каструлю 5 л):
350-400 г курятини (будь-яка частина – гомілки, крильця, філе тощо),
6-8 картоплин,
150 г рису,
300 г стручкової спаржевої квасолі,
2 великі морквини,
1 цибулина,
150 мл жирних вершків,
сіль, мускатний горіх,
перець чорний мелений,
лавровий листок,
зелень (за смаком),
тертий твердий сир (для подачі).
Приготування:
Курку нарізати порційними шматочками й відправити в каструлю з окропом. Відварити до напівготовності на середньому вогні, знімаючи піну. Поки буде варитися бульйон, почистити картоплю й нарізати її середніми кубиками. Покласти в каструлю й дати закипіти.
Потім додати промитий рис. Стручкову квасолю помити, нарізати шматочками по 2-3 см і теж відправити в каструлю.
Варити на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин. Потім посолити та поперчити. Тим часом потрібно приготувати засмажку. Для цього одну морквину натерти на грубій тертці, а іншу нарізати півмісяцями. Цибулю подрібнити кубиком. Спасерувати овочі на олії до прозорості цибулі.
Влити вершки й перемішати.
Тушкувати все разом 3-5 хвилин.
Вилити засмажку в суп. Додати спеції, лавровий листок та подрібнену зелень. Варити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини.
Подавати, притрусивши суп тертим сиром у кожній тарілці окремо. Можна прикрасити петрушкою або кропом.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: сир підійде будь-який. Смачно із сулугуні та адигейським. Але твердий сир чи навіть підкопчений надасть страві нової цікавої нотки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: