ye-logo.v1.2

Батькам на замітку: які довідки збирати для школи і дитсадка (перелік)

Здоров'я 8256
Збережіть собі у закладках, щоб знати, які довідки і коли необхідні вашій дитині
Збережіть собі у закладках, щоб знати, які довідки і коли необхідні вашій дитині. Фото: porady.org.ua

Управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради повідомило, що треба для підготовки до навчального року.

Для вступу та відвідування закладів дошкільної освіти на початок навчального року батьками надаються

- довідка з засвідченням факту, що дитина здорова і може відвідувати дитячий заклад. Таку довідку надає педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров’я, в якому спостерігається дитина. Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис;

- форма № 063/о - "Карта профілактичних щеплень" чи зміни до неї у разі проведення планових чи екстрених профілактичних щеплень, туберкулінодіагностики, завірені лікарем закладу охорони здоров’я, в якому спостерігається дитина.

Для вступу та відвідування загальноосвітнього навчального закладу на початок навчального року

- форма № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду» ( наказ МОЗ України від 16.08.2010 № 682 ).У разі, якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, в цій довідці може бути зроблено відповідний запис.

- форма № 063/о - "Карта профілактичних щеплень" чи зміни до неї у разі проведення планових чи екстрених профілактичних щеплень, туберкулінодіагностики, завірені лікарем закладу охорони здоров’я, в якому спостерігається дитина.

Наголошуємо, що форма № 086-1/о подається до навчального закладу щороку за результатами обов'язкового медичного профілактичного огляду, схема періодичності якого також затверджена зазначеним наказом МОЗ: 

Таким чином, на поглиблений медичний огляд вузькими спеціалістами (хірург, стоматолог, офтальмолог, ендокринолог тощо), інструментальні та лабораторні обстеження перед заповненням щорічної форми №086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду” мають бути направлені діти 6, 11, 14-17 років за наданою схемою.

Учням інших вікових категорій медичний огляд проводять лікарі-педіатри або лікарі загальної практики сімейної медицини.

Додаткові огляди лікарями-спеціалістами та додаткові обстеження (лабораторні, у т.ч. аналіз калу на яйця глистів, інструментальні тощо) здорових дітей зазначеного віку не передбачені і проводяться тільки за показаннями, обґрунтованими письмово в історії розвитку дитини (ф. № 112/о).

Варто також зазначити, що Міністерство охорони здоров’я України скасувало форму № 026/о «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)». Це пов’язано з тим, що дані про стан здоров’я дитини не можуть бути відкритими і зберігатись поза межами закладу охорони здоров’я. (ст. 39-1. Закону України «Основи Законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.1992 № 2801-XII).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую