ye-logo.v1.2

День перший: у Хмельницькому стартував фестиваль «Медовий спас»

Суспільство 3382

Триватиме свято ще в суботу і неділю.

Сьогодні 17 серпня у парку культури і відпочинку ім. М. Чекмана стартував фестиваль «Медовий Спас у Хмельницькому». Третій рік поспіль до обласного центру з'їжджаються пасічники з усієї області, аби пригостити гостей фестивалю медом та виробами із нього.

Більш як 10 бджолярів розклали намети вздовж квіткової алеї парку, що веде до сцени. Пасічники залюбки давали дегустувати усім охочим мед, щільник та медовуху.

Як розповідає Василь Баранецький із Старокостянтинівського району, приїхав на фестиваль, щоб створити хмельничанам гране свято і почастувати медом. Каже, має понад 60 сімей бджіл.

«Мені вже пішов восьмий десяток. В родині дід був пасічником, батько, і я пішов їхніми стопами. Зараз передаю справу синові та зятям. Маю 60 вуликів і з весни вони на кочівлі – в полі. Був на липі, гречці, соняшнику», - зазначив пан Василь.

За його словами, цього року важко з медом, бо його багато нема. Каже, колеги скаржаться на те що багато труять полів і від цього бджоли помирають.

Поблизу бджолярів розташувались ятки із місцевими майстринями. Хтось навчав гостей фестивалю мистецтву гончарства, хтось - проводив майстер-класи із малювання. Ну а відкривали фестиваль «Медовий спас» святковим концертом, розпочали який мажоретки та хмельницький оркестр.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую