ye-logo.v1.2

У Шепетівському районі лісівники змагались за звання кращого вальника

Суспільство 1620
Змагання вальників лісу відбувались у п
Змагання вальників лісу відбувались у п'ять етапів. Фото: denzadnem.com.ua

Участь у змаганнях взяло 12 чоловіків.

У п’ятницю, 17 серпня, у Шепетівському районі, на території Кам'янківського лісництва визначали кращого вальника лісу Хмельниччини. Як повідомляє місцеве видання «День за днем», за першість боролися 12 учасників. Серед них як досвідчені майстри, так і новачки.

«Основна мета змагань - вдосконалення майстерності, підвищення професійного рівня та престижу професії вальника лісу. Це 21 змагання. Зазвичай проводяться вони в 5 етапів. Одним із найнебезпечніших та найскладніших стало повалення дерев. Стовбур повинен був впасти по центру мітки. Ідеально, якщо кілок увійде в землю. Обирали місце вирубки не випадково. Звалювали дерева, які мають 80–85-річ¬ний вік»,- пише «День за днем».

Другим етапом змагань став монтаж нового ланцюга пилки, третім — відокремлення гілок на швидкість. Також учасники здійснювали розкряжування стовбура комбінованим різом А на п'ятому вальники лісу демонстрували найбільш точне розкряжування стовбура.

Перше місце зайняв учасник з ДП «Хмельницьке ЛМГ». Також перше місце у своїй віковій категорії посів «Юніор» із Ярмолинець. Друге місце дісталося ДП «Славутське ЛГ». Трійку лідерів замикає із ДП «Шепетівський лісгосп» 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую