ye-logo.v1.2

Голову Полонської РДА затримали при отриманні 15 700 доларів

Кримінал 18021
Правоохоронці стверджують, що затримали голову Полонської РДА під час отримання 15 700 доларів США
Правоохоронці стверджують, що затримали голову Полонської РДА під час отримання 15 700 доларів США. Фото: gp.gov.ua

Всього, за версією правоохоронців, він вимагав 32 900 доларів США.

Правоохоронці викрили в отриманні неправомірної вигоди голову Полонської районної державної адміністрації Хмельницької області. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

І хоч в прокуратурі не назвали ім’я та прізвище посадовця, але голова Полонської РДА один – це Віктор Солодкий, який був призначений на посаду 1 квітня минулого року, а до того часу займався підприємницькою діяльністю.

«Посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств грошові кошти у розмірі 32 900 доларів США за винесення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років, - повідомили в Генпрокуратурі. - 21 серпня 2018 року під час одержання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 15 700 доларів США вказану особу затримано, вилучено речові докази».

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особі буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Віктору Солодкому загрожує від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Зауважимо, що ще до повідомлення Генпрокуратури, про затримання на своїй сторінці в «Фейсбуці» написав голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий: «…в одному з районів області був затриманий високопосадовець в особистому кабінеті під час отримання неправомірної вигоди. Поки, в силу обставин, не можу повідомити усі деталі. Зробимо це згодом. Разом з тим, хочу подякувати правоохоронним органам за вдало проведену операцію».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую