ye-logo.v1.2

Тарифи на проїзд у Хмельницькому: сьогодні виконком скаже своє «слово» (запис ефіру)

Суспільство 5395
23 серпня виконком Хмельницької міської ради може переглянути вартість проїзду в громадському транспорті
23 серпня виконком Хмельницької міської ради може переглянути вартість проїзду в громадському транспорті. Фото: автора

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради розгляне питання вартості проїзду в громадському транспорті.

Приймуть чи ні? Ось у чому питання. Сьогодні, 23 серпня о 14.00 розпочнеться чергове засідання виконкому, члени якого, згідно опублікованого порядку денного, мають розглянути 35 питань. І серед них – вартість проїзду в міському пасажирському транспорті.

Проект рішення «Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування» у порядку денному значиться під номером 29. А тому тарифне питання розглядатимуть під завісу засідання. Ним, зокрема, передбачається по суті двоетапне введення нової вартості проїзду. Як йдеться у проекті, вартість проїзду в тролейбусах хочуть підвищити на гривню – з 2,5 до 3,5 гривні. А в автобусах (це і маршрутки) – з 4 гривень до 5 гривень.

Цим же проектом передбачають у наступний етап змін, який станеться в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (безготівковий розрахунок). Тобто, коли запрацює електронний квиток. Тоді тролейбусах для власників е-квитка ціна зменшиться і становитиме 3 гривні, а ті, хто їздитиме за готівку, платитимуть 4 гривні. У маршрутках безготівковий проїзд залишиться на рівні 5 гривень, а ось за «живі гроші» - коштуватиме 6 гривень. Утім, коли запрацює автоматизована система обліку оплати проїзду, поки невідомо.

Як, власне, чи приймуть сьогодні члени виконкому рішення саме в такій редакції, за якою воно набирає чинності з першого вересня.

Ну, а сайт «Є» пропонує дивитися засідання виконкому в прямому ефірі. Початок після 14.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую