ye-logo.v1.2

Навколо Славути об’єдналися села

Суспільство 2638
Славутська міська рада дала дозвіл на приєднання до ОТГ двох сіл
Славутська міська рада дала дозвіл на приєднання до ОТГ двох сіл. Фото: slavuta-mvk.gov.ua

Славутська об’єднана територіальна громада була створена ще в серпні 2015 року та фактично це сталося сьогодні.

18 вересня відбулося засідання Славутської міської ради. Одним із питань порядку денного було «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».

«За приєднання Варварівської сільської територіальної громади Славутського району Хмельницької області (сіл Варварівка і Голики) до Славутської міської територіальної громади Хмельницької області депутати проголосували одноголосно. Також депутати затвердили план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади», - повідомили в прес-службі Славутського виконкому.

«Фактично Славутська об’єднана територіальна громада була створена ще у серпні 2015 року (згідно з рішенням Хмельницької обласної ради від 13.08.2015р. №15-33/2015). Проте юридично, коли дійшло до питання виборів, ЦВК їх не призначило, так як міста обласного значення «випали» з процесу. Де-юре Славутська ОТГ була створена, а де-факто – ні, - йдуться в повідомленні виконкому. - І ось ситуація докорінно змінилася з виходом Закону «Про внесення змін до закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад», адже міста обласного значення визнали «такими, що є спроможними об’єднаними територіальними громадами». Нові законодавчі зміни «відкрили» шлях до приєднання сіл Варварівка та Голики, яке мало відбутися ще три роки тому».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую