ye-logo.v1.2

У Хмельницькому 700 старих сміттєвих баків потрібно замінити на євроконтейнери, інакше...

Суспільство 3804
Вивезення побутових відходів з контейнерів об
Вивезення побутових відходів з контейнерів об'ємом 0,75 м. куб. буде припинено з першого грудня 2018 року. Фото: автора

У "Спецкомунтрансі" пояснюють, що вони не підходять для оновлених спецмашин.

У Хмельницькому комунальному підприємстві «Спецкомунтранс» хочуть повністю перейти на сміттєві контейнери європейського зразка. Пояснюють, що старі баки об’ємом 0,75 м. куб. не підходять для оновленої техніки.

«Аби вивантажити сміття зі старого контейнера, потрібна машина з боковим завантаженням, а їх на підприємстві майже не залишилося. Ми оновлюємо свій парк новими спецавтомобілями, які пристосовані лише для контейнерів європейського зразка. Саме тому ми просимо терміново придбати необхідну кількість таких контейнерів для отримання послуги з вивезення побутових відходів. З грудня 2018 року підприємство не забиратиме сміття з старих контейнерів», - розповів директор ХКП «Спецкомунтранс» Юрій Мисливченко.

Рішення керівництва підприємства не всіх влаштовують. Виявляється, що жителі багатоповерхівок, які створили ОСББ повинні купувати євроконтейнери за власний кошт (будинкам, які обслуговує управляючі муніципальні компанії, баки закуплять за кошти міської ради). Мінімальна ціна контейнера європейського зразка, за словами Юрія Мисливченка, понад 7 тисяч гривень.

Керівник громадської організації «Рада голів ОСББ міста Хмельницького» Богдан Малінський каже, що не всі голови об’єднань пристануть на умови «Спецкомунтрансу».

«Це ж ринок… Окрім комунального підприємства, у Хмельницькому є ще й приватні організації, які надають послуги з вивезення сміття. Вартість євроконтейнера не мала і я не думаю, що в когось є такі кошти. ОСББ – це неприбуткова організація і для того, щоб придбати баки, потрібно заздалегідь передбачити на це кошти. Спочатку плануються витрати, під них затверджується внесок і наповнюється бюджет для того, щоб покрити ці витрати. Кожне ОСББ саме вирішуватиме чи працюватиме з «Спецкомунтрансом» чи ні», - розповів Богдан Малінський.

 Такі оголошення розповсюджує КП «Спецкомунтранс».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую