Гаряча тема:
- Війна
Фаршировані курячі ніжки – це той випадок, коли можна по-справжньому порадувати своїх рідних або гостей смачним, неймовірно ніжним та соковитим м'ясом. Гадаю, навряд чи хтось зможе відмовитися від цього задоволення! Що ж до поєднань, то курятина й апельсини вже давно стала класикою. Ці два інгредієнти неабияк гармоніюють, доповнюючи та збагачуючи смак один одного. Сам процес приготування в певній мірі навіть цікавий і захопливий.
Інгредієнти:
1 кг курячих гомілок,
2-3 зубки часнику,
2 апельсини,
2-3 ст. л. сметани,
1 ч. л. французької гірчиці в зернах,
сіль та суміш перців мелена,
карі та куркума,
суха паприка шматочками (пелюстки).
Приготування:
Обережно, щоб не порвати, зняти шкіру з гомілок. Кісточку перерубати, залишаючи на шкірі шматочок суглоба з хрящиком (вона знімається досить легко, набагато простіше, ніж у риби). У вас має вийти такий собі мішечок на кшталт «панчохи».
Відділити філе від кістки, нарізати м’ясо невеликими шматочками. Почищені від цедри апельсини пофілірувати. Тобто ретельно видалити всі білі плівочки й прожилки, а нарізати пластинками лише м’якоть (щоб цитрус потім не гірчив після теплової обробки). З’єднати з курятиною у глибокій мисці.
Додати сметану, суміш перців, спеції, сіль і гірчицю, вичавити часник.
Все перемішати та наповнити цією начинкою курячі «панчохи» (дуже щільно не утрамбовувати, оскільки під час смаження чи запікання шкірочка може тріснути). Краї загорнути під низ і для надійності скріпити зубочисткою (я цього не робила, гомілки й так чудово зберігають форму). Викласти у форму для запікання, полити соком, який залишився від начинки.
Довести до готовності в духовці при 180ºC протягом 20-30 хвилин (готові гомілки повинні вкритися апетитною золотавою скоринкою).
Ще покажу, які ніжки апетитні всередині:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: