ye-logo.v1.2

У Хмельницькому шукають альтернативу поліетиленовим пакетам

Суспільство 2409
В управлінні торгівлі кажуть, що вже нині в місті можна зустріти людей, які використовують багаторазові торбинки
В управлінні торгівлі кажуть, що вже нині в місті можна зустріти людей, які використовують багаторазові торбинки. Фото: lutsk.rayon.in.ua

Так у місті хочуть мінімізувати відходи, що забруднюють навколишнє середовище.

Управління торгівлі Хмельницької міської ради рекомендує підприємцям пропонувати покупцям альтернативу поліетиленовим пакетам.

Ще у серпні виконавчий комітет Хмельницької міської ради прийняв рішення № 659 «Про використання поліетиленових пакетів в об’єктах торговельної мережі та на ринках м. Хмельницького». Відповідно до клопотання управління торгівлі, з метою захисту навколишнього середовища та збереження довкілля суб’єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері торгівлі, рекомендовано пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових поліетиленових пакетів, одноразового посуду – пакети для упакування, посуд з біологічних полімерних чи паперових матеріалів, багаторазові торбини тощо.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької міської ради, наразі управління торгівлі веде перемовини з представниками торгових мереж. «Рекомендуємо їм пропонувати альтернативу традиційним «пакетам». Приємно що деякі вже можуть запропонувати паперові, багаторазові або з поліетилену, який швидко розкладається. В майбутньому плануємо звернутися і до малого бізнесу з пропозицією мінімізувати кількість продукції з «пластику який довго розкладається» . Окрім того, хочу звернути увагу на те, що, незважаючи на відсутність в достатній кількості необхідних місць для сортування та збору сміття, хмельничани проявляють ініціативу та сортують відходи. Також в місті можна зустріти людей, які використовують багаторазові торбини. Остаточне рішення щодо обмеження використання одноразового посуду та пакетів все ж таки за Верховною Радою України. Ми ж розраховуємо на свідомість мешканців нашого міста, адже рішення приймалось з метою захисту навколишнього середовища та збереження довкілля», - зазначає начальник управління торгівлі Хмельницької міської ради Руслана Сідлецька.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую