ye-logo.v1.2

Невдовзі поміняти «старий» паспорт на «новий» зможуть усі

Суспільство 3832
ID-картку з 1 листопада зможуть отримати всі громадяни України, які виявлять бажання обміняти свій паспорт-книжку
ID-картку з 1 листопада зможуть отримати всі громадяни України, які виявлять бажання обміняти свій паспорт-книжку. Фото: ukrinform.ua

Уряд вніс зміни у порядок оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Вже з першого листопада громадяни України матимуть можливість здійснити обмін паспорта у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням. Відповідні зміни до постанови Кабінету Міністрів були внесені за засідання уряду.

«Нині ID-картку отримують громадяни, які досягли 14-річного віку та оформлюють паспорт вперше, а також ті, хто загубив свій паспорт, або ж його вкрали, - каже начальник Хмельницького районного відділу управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області Вадим Сідлецький. - Та невдовзі такий паспорт зможуть отримувати всі бажаючі. Обміняти паспорт у формі книжечки та ID-картку можна буде в відділах ДМС та в Центрах надання адмінпослуг за місцем реєстрації».

Утім, послуга для обміну безкоштовною не буде. За заміну «старого» паспорта на «новий» протягом місяця доведеться сплатити 279 гривень. Є й прискорена процедура – за тиждень, але коштуватиме така заміна майже 390 гривень.

Відзначимо, що обмін паспорту не є обов’язковим, а відбуватиметься лише за бажанням громадян. Відповідно всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую