ye-logo.v1.2

Сесія Хмельницької міськради: зазіхнули на рекорд? (запис)

Політика 5835
Депутати Хмельницької міської ради мають розглянути півтори сотні проектів рішень
Депутати Хмельницької міської ради мають розглянути півтори сотні проектів рішень. Фото: автора

Сьогодні депутати мають розглянути більше 140 питань.

10 жовтня о 10.00 має розпочатися чергова сесія Хмельницької міської ради. Вона претендує на звання рекордної, адже в порядку денному, який оприлюднений на сайті ради, значаться 143 проекти рішень. А, враховуючи попередні зібрання, коли депутати вже під час самої сесії виносять якісь питання в сесійній залі, то питань може бути і 150.

Найбільша кількість проектів рішень – 80, припадає на департамент архітектури, містобудування та земельних ресурсів. Це продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, і поновлення договорів оренди земельних ділянок, і інші земельні питання.

Та питанням під номером один значаться зміни до бюджету міста на цей рік. Як йдеться в пояснювальній записці, зімни пов’язані з перевиконанням доходної частини міського бюджету по загальному фонду (без врахування міжбюджетних трансфертів) за 9 місяців на 54 міольйони гривень. А також отриманням з державного та обласного бюджету міжбюджетних трансфертів на загальну суму понад 47 мільйонів гривень. Всього ж дохідну частину бюджету планують збільшити на 107 мільйонів гривень. Ну, і, звісно, ці всі гроші розподілити на різні сфери життя міста.

Розглянуть навіть дещо незвичний проект рішення, який стосується… ведмедів із зоокуточка, що мешкають в парку імені Чекмана – «Про надання дозволу комунальному підприємству «Парки і сквери міста Хмельницького» на передачу майна комунальної власності». Проектом передбачено ведмедицю Алісу та ведмедя Тімку передати до Благодійного фонду «Міжнародна організація Лоренса Ентоні». Причина – для нормального утримання їм мало місця з зоокуточку. Крім того, Аліса сліпа, й їй потрібна допомога. Благодійники ж обіцяють перевезти на утримувати ведмедів у належних умовах на Львівщині.

Як проходить сесія Хмельницької міської ради, можна дивитися в прямому ефірі на сайті «Є». Початок  о 10.00.

15:20 - сесія завершилася. Пропонуємо вашій увазі запис трансляції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую