ye-logo.v1.2

Хмельничан кличуть на "Ходу за свободу" у день боротьби з торгівлею людей

Суспільство 1813
Ходу організують на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві
Ходу організують на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві. Фото: Vgorode.ua

Інформаційну акцію проведуть у різних у містах України.

У четвер, 18 жовтня, у Європейський день боротьби з торгівлею людьми організують «Ходу за свободу». Акція має на меті поінформувати громадян про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію, з особливим акцентом на трудову експлуатацію,

Як повідомляє прес-служба міськради, у Хмельницькому "Хода за свободу" відбудеться за маршрутом: майдан Незалежності – вул. Соборна (по тротуару) – вул. Проскурівська (до кінотеатру ім. Т. Шевченка).

«Біля кінотеатру ім. Т. Шевченка планується проведення прес-конференції за участю спікерів - представників суб’єктів Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми», - йдеться у повідомленні.

Збір учасників – на майдані Незалежності о 13.00. Початок ходи – о 13.30. Початок прес-конференції – о 14.00 год.

Довідково: Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую