ye-logo.v1.2

У трьох ОТГ Хмельниччини досліджуватимуть роботу дільничих поліцейських

Суспільство 2247
Експерти ГО "Агенція сталого розвитку "Астар" проводитимуть дослідження кілька місяців. Взимку звітуватимуть про результати
Експерти ГО "Агенція сталого розвитку "Астар" проводитимуть дослідження кілька місяців. Взимку звітуватимуть про результати. Фото: автора

Навантаження на одного дільничого збільшилось майже вдвічі.

Упродовж чотирьох місяців у трьох об’єднаних громадах Хмельниччини експерти досліджуватимуть роботу дільничих поліцейських. Зайнятись вивченням роботи цієї сфери стимулювало реформування поліції. Згідно із новою інструкцією, навантаження на одного дільничого збільшилось майже вдвічі.

«Наш проект має назву «Адвокаційна кампанія у сфері організації діяльності дільничих офіцерів поліції на місцевому рівні». У 2017 році була затверджена інструкція з організації роботи дільничих поліцейських. Вона передбачає навантаження на одного дільничого близько 6 600 осіб. А це вдвічі більше, ніж до реформи поліції. Ми вирішили дослідити, як реформа впливає на діяльність дільничих поліцейських, які позитивні й негативні фактори», - розповідає каже координаторка проекту Юлія Мазур.

За її словами, проект стартував 3 вересня і реалізовуватимуть його у двох областях – Хмельницькій та Тернопільській. На Хмельниччині - це Колибаївська, Сатанівська і Наркевицька об'єднані територіальні громади. Експерти розробили опитувальник, за яким буде проведено 40 глибинних інтерв’ю з дільничими, старостами, головами ОТГ, представниками освітньої галузі. Далі зібрану інформацію акумулюють, виявлять наявні проблеми й будуть їх обговорювати.

«У ході дослідження маємо дізнатись, чи знає населення про цю нову інструкцію для дільничих. Також, важливо знати чи керівництво ОТГ розуміється у цій інструкції. Коли ми робили тестове опитування, то зіткнулись з тим, що багато того, що є в цьому документі, немає в реальності. Бо, наприклад, є дільничі, які обслуговують 20 населених пунктів, але не мають автомобіля», - каже аналітик проекту Світлана Каритун.

Під час дослідження експерти виокремлять одну найбільш важливу проблему, на основі якої розроблять пропозиційний документ, як її вирішити. Його і передадуть у поліцію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую