ye-logo.v1.2

Не жени: хмельницькі патрульні закликали водіїв не перевищувати швидкість

Суспільство 3401
Хмельницькі патрульні вручали водіям інформаційні листівки
Хмельницькі патрульні вручали водіям інформаційні листівки. Фото: автора

Хмельницький долучився до соціальної кампанії «Не жени, Україно».

В Україні стартувала соціальна кампанія з безпеки дорожнього руху з фокусуванням на контролі швидкості «Не жени, Україно!».

Приєдналися до ініціативи й хмельницькі патрульні, які сьогодні, 18 жовтня провели в обласному центрі профілактичний рейд, під час якого роздавали листівки водіям про важливість дотримання швидкісного режиму.

Правоохоронці підходили до водіїв, які зупинялися на червоне світло світлофора та вручали інформативні листівки. Там хмельницькі водії могли ознайомитися з інфографіками, які показували реакцію та гальмівний шлях під час руху, наслідки перевищення швидкості та відсотки ймовірності загибелі людини, яку збив автомобіль під час різної швидкості руху.

Хмельницькі патрульні долучилися до соціальної кампанії «Не жени, Україно!».

«Даною кампанією ми хочемо привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми перевищення швидкості. Адже саме швидкість є одним з основних факторів ризику, який сприяє підвищенню кількості аварій зі смертельними наслідками. Люди повинні знати, що перевищення швидкості має наслідки для всіх – водіїв, пасажирів, пішоходів та велосипедистів. Життя людей в їх власних руках», – каже капрал поліції Євген Нікітенко. - В залежності від того, з якою швидкістю рухається автомобіль, змінюється його гальмівний шлях та реакція водія на дорожню обстановку. Тому зменшення швидкості з 60 до 50 кілометрів, дозволяє водіям краще орієнтуватися на дорозі, бачити дорожні знаки та світлофори».

Водії, до яких підходили патрульні, спочатку насторожено реагували. Але після вручення листівок, видихали з полегшенням.

До речі, з 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam. Патрульні Хмельниччини таких камер ще не мають, однак кажуть, що з нетерпінням очікують.

«Наразі пристрій вимірювання швидкості TruCam використоовують на трасах міжнародного та національного значення, на яких найбільше виявляють фактів порушення правил дорожнього руху. Хмельницький поки ще очікує на такі камери», - каже Євген Нікотенко.

Патрульні попереджали про небезпеку перевищення швидкості дорожнього руху не лише водіїв автівок, а й мотоциклів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую