ye-logo.v1.2

Підсумки тижня: катастрофа літака, будівництво і не тільки (ВІДЕО)

Суспільство 1871

Коротко про новини останніх семи днів, які вирували в інформаційному просторі.

Розслідування катастрофи літака «СУ-27УБ», будівництво довгоочікуваного корпусу обласної дитячої лікарні та «нелегальні» продукти для нетішинських дошкільнят. Про це і більше у підсумковому випуску від сайту «Є». Підсумки за 12-19 жовтня 2018 року.

До комісії Міністерства оборони України з технічного розслідування катастрофи літака «СУ-27УБ», який розбився на Вінниччині 16 жовтня, може долучилися американська сторона. Оскільки один із загиблих пілотів літака - військовослужбовець Національної гвардії США, то американська сторона зацікавлена приймати участь в розслідуванні. Він зазначив, що, згідно з українським законодавством, долучати до ведення слідства їх не можна. Нагадаємо, 16 жовтня, винищувач «Су-27УБ» піднявся у небо з військового аеродрому в Старокостянтинові, де сьогодні завершилися міжнародні військові навчання «Чисте небо-2018». Приблизно о 17:00 неподалік Уланова Вінницької області, літак впав. Внаслідок катастрофи загинув український полковник Іван Петренко, американський підполковник пілот Сет Нерінг на прізвисько «Джетро». Раніше Військова прокуратура Центрального регіону повідомила, що на аеродромах в Миргороді і Староконстянтинові вилучено льотну документацію та документи на літак. Наразі слідство вже допитало понад декілька десятків свідків.

Восьмиповерховий корпус обласної дитячої лікарні збудують та обладнають за 340 мільйонів гривень. Сьогодні у Хмельницькому заклали капсулу із посланням у фундамент майбутнього корпусу обласної дитячої лікарні. Рішення про будівництво нового корпусу прийняли ще у 2017 році на одній із сесій обласної ради. У березні цього року з обласного бюджету виділили 30 мільйонів гривень, ще 10 мільйонів надійшло із Державного фонду регіонального розвитку. Далі мають поетапно передбачати необхідні кошти. Загальна вартість робіт разом із усім обладнанням - майже 340 мільйонів гривень.

«Не жени, Україно!» - соціальна кампанія з такою назвою стартувала в Україні аби привернути увагу водіїв до контролю швидкості на дорогах. Приєдналися до ініціативи і хмельницькі патрульні, 18 жовтня провели в обласному центрі профілактичний рейд. Нагадаємо, що в Україні почали штрафувати за перевищення швидкості руху на дорогах. 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати пристрої вимірювання швидкості «TruCam». Патрульні Хмельниччини такими приладами поки ще неукомплектовані. Коли ж їх отримають – невідомо.

А в Нетішині, в ході перевірок ГУ Держпродспоживслужби в облясті з’ясувалося, що до садочка №6 «Райдуга», де зафіксували спалах, привозили продукти «нелегальні» постачальники, які не мали сертифікатів про походження, безпечність та якість продуктів. За словами начальника відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби України в Хмельницькій області Олени Іваськів, в процесі перевірки, були виявлені порушення в сфері безпечності та якості харчових продуктів. Окрім цього, складений протокол на керівника дошкільного закладу і винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 37 тисяч гривень. Нагадаємо, 5 жовтня стало відомо про масове отруєннявихованців дошкільного навчального закладу №6 «Райдуга» у місті Нетішин. На лікарняні ліжка потрапило 60 осіб, 44 з яких - діти.. На період перевірок садочок закрили.

Натомість у Самчиках Старокостянтинівського району працюють над перетворенням населеного пункту на арт-село. Волонтери із Києва та місцеві художники розмальовують будинки, паркани, автобусні зупинки відомим місцевим розписом «Самчиківка». Малюнками загалом планують прикрасити 10 об'єктів, наступного року ще 30. Майстер самчиківського розпису Віктор Раковський каже, що об’єкти, які розписали «Самчиківкою», ретельно відбирали. Потім підписували договір із власниками про те, що упродовж наступних 5 років вони не будуть спотворювати чи змінювати форму малюнку.

Детальніше дивіться у відео «Підсумки тижня» від сайту «Є»:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую