ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

В США нині відзначають День солодощів

20 Жовтня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2765
Щороку в середині осені майже повсюдно в США різко збільшується обсяг продажів цукерок, шоколаду, тістечок і традиційних американських десертів.
Щороку в середині осені майже повсюдно в США різко збільшується обсяг продажів цукерок, шоколаду, тістечок і традиційних американських десертів. Фото: http://pronaygyula.prokotravel.hu

З легкої руки Герберта Кінгстона, працівника кондитерської фабрики Клівленду штату Огайо й відомого філантропа, кожна третя субота жовтня в Америці перетворилася в свято різних смаколиків.

   Все розпочалося з того, що Герберт вирішив порадувати дітей-сиріт солодкими подарунками й привернув до цього заходу увагу громадськості. Наразі День солодощів святкується з розмахом по всіх Штатах, проте він позбавлений кулінарного відтінку й більше нагадує день закоханих. У це свято не проводяться галасливі карнавали, вуличні ходи й театралізовані вистави. Люди зізнаються одне одному в коханні, приділяють знаки уваги, роблять компліменти й презентують смачні ласощі. За старою традицією, в День солодощів прийнято займатися благодійністю, тому дітям, людям похилого віку, матерям-одиначкам, багатодітним сім'ям та пацієнтам лікарень надається матеріальна допомога, даруються презенти (не обов'язково солодкі) і влаштовуються свята. В кожну третю суботу жовтня магазини радують покупців величезним асортиментом солодкої продукції і зниженими цінами.


  Отже, щороку в середині осені майже повсюдно в США різко збільшується обсяг продажів цукерок, шоколаду, тістечок і традиційних американських десертів. Численні ресторани, кав'ярні та кафе, відкриваючи свої двері для відвідувачів, зустрічають їх спеціальним меню, в яке входять найсмачніші та вишукані ласощі. Не обходиться й без спеціальних рекламних акцій, які влаштовують кондитерські підприємства: безкоштовні дегустації, цікаві конкурси з солодкими призами й барвистими маскарадами.


   Прості американці, зазвичай, святкують цю подію в колі сім'ї, обдаровуючи одне одного смачними сюрпризами або влаштовуючи спільні походи в ресторани. Деякі запрошують додому особливо близьких друзів і організують веселі вечірки з великою кількістю десертів, а якщо дозволяє погода, то й пікніки на природі. Молодь збирається дружними компаніями в клубах і на дискотеках, не забуваючи при цьому приготувати невеликі солодкі презенти для кожного приятеля. Юнаки запрошують дівчат на романтичні побачення й замість барвистих сердечок, які прийнято дарувати на День Святого Валентина, презентують своїм коханим шоколадні цукерки й букети квітів.
    На телебаченні в День солодощів транслюють спеціальні програми за участю іменитих шеф-кухарів, які діляться з глядачами рецептами приготування різноманітних солодких страв, а також влаштовують змагання між професіоналами та аматорами на найсмачніший і оригінально оформлений десерт.


   Якщо ви також маєте бажання потішити своїх близьких десертами американської кухні, то можете спробувати приготувати: Американський шифоновий кекс,  Американський сметанний пай,  Мега-шоколадний брауні або Млинцеві булочки поповери.

гастро новини, Гастро новини, гастроновини, день солодощів, кулінарний календар, гастрокалендар, американська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую