ye-logo.v1.2

Шили одяг, а не прасували: на Хмельниччині власника швейного цеху оштрафували майже на 700 тисяч

Суспільство 4522
З двома працівниками були укладені договори підряду, відповідно до яких виконувались лише прасувальні роботи готової продукції
З двома працівниками були укладені договори підряду, відповідно до яких виконувались лише прасувальні роботи готової продукції. Фото: km.dsp.gov.ua

Штраф нарахували за використання праці шістьох неналежно оформлених працівників.

Управління Держпраці у Хмельницькій області наклало штраф на фізичну особу-підприємця у розмірі 670 тисяч 140 гривень за використання праці шістьох офіційно неоформлених працівників.

Як повідомляє прес-служба управління, під час перевірки підприємцем були надані документи, щодо працевлаштування 24 найманих працівників.

«Примітно, що з двома працівниками були укладені договори підряду, відповідно до яких виконувались лише прасувальні роботи готової продукції. Із чотирма укладені договори підряду, відповідно до яких виконувались лише пакувальні роботи готової продукції. В той же час, під час перевірки, зазначені особи здійснювати діяльність з пошиття одягу», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника. У прес-службі зазначають, що підприємцю доведеться сплатити 670 тисяч 140 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую