ye-logo.v1.2

Погода на сьогодні: поки сухо, але мокрий сніг не за горами…

Суспільство 3192
Починаючи з понеділка збільшиться хмарність та побільшає дощів
Починаючи з понеділка збільшиться хмарність та побільшає дощів. Фото: автора

Яким буде 22 жовтня у прогнозах синоптиків.

Помалу, входимо в пізню осінь. Поки ще суху, але вже холодну. На сьогодні синоптики прогнозують зниження денної температури. «Увесь день у Хмельницькому буде хмарним. Без опадів» - таке передбачення сайту «Синоптик». +11 тепла удень та захмарене небо і також без опадів – такі передбачення в «Гісметео».

«Мокрий сніг, холод та сильний вітер прогнозують синоптичні карти на найближчий тиждень в Україні. Щоб не розганяти паніку, одразу - подробиці та уточнення. З початку нового тижня, як і прогнозували, похолодання посилиться: від +9+15 градусів поступово у середині тижня до +7+12 градусів. Нічними годинами від +4+10 градусів до +1+5 градусів, а подекуди й до невеликих мінусів. Збільшиться хмарність, побільшає дощів. Найскладнішими очікуються середа та четвер в Україні. Йтимуть дощі, посилиться вітер до штормових значень, температура повітря буде низькою, вдень в межах +6+10 градусів. Внаслідок діяльності циклону з півночі та його атмосферних фронтів у спілці з низькою температурою повітря 24-25 жовтня у західних областях місцями можливий мокрий сніг із сильним вітром!» - прогнозує погоду на тиждень на своїй сторінці у фейсбуці синоптик Наталка Діденко.

Втім, обіцяє пані Наталя, понеділок ще буде відносно спокійним, у більшості областей - сухим. Та додає : «Ложка синоптичного оптимізму! Наступними вихідними погода в Україні стабілізується, з’явиться сонце та потепліє».

До речі, у різні роки температуру 22 жовтня синоптики фіксували як досить високу, так і низьку. За останні 130 років 22 жовтня мінімальна температура була 5 з «мінусом» у 1965-му, а максимальна – 18,5 з позначкою «плюс» у 1989 році.

А у народі 22 жовтня вшановують пам'ять апостола Якова. Щей ого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров. 22 жовтня часто йшов сніг. "Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого", - каже народна приказка. Люди у цей вечір стежили за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую