ye-logo.v1.2

«Хаос на митниці і непомірні штрафи знищують бізнес», – народний депутат Роман Семенуха На правах реклами

Політика 2138
"Біль, про який говорять підприємці – це схеми на митниці", - Роман Семенуха.
"Біль, про який говорять підприємці – це схеми на митниці", - Роман Семенуха.. Фото: прес-служби партії

Парламентарій від "Об'єднання Самопоміч"- про проблеми хмельницьких підприємців та шляхи їх вирішення

Під час робочої поїздки до Хмельницького народний депутат Роман Семенуха поспілкувався із представниками Асоціації директорів ринків, яка об’єднує понад 20 гуртових та роздрібних ринків міста. Ринки у Хмельницькому є місцем роботи понад 30 тисяч людей, а підприємці, які працюють там – активними платниками податків. Саме цей ринок частково формує місцевий бюджет, а отже – місто має забезпечити підприємців та працівників сприятливими умовами для роботи. Натомість, поки ситуація для підприємців – невтішна, частково, через урядову політику.

«Підприємці сьогодні живуть у страху – у першу чергу через нинішню так звану кампанію Уряду спільно з Держпраці та Пенсійним фондом щодо детінізації зарплат, – зазначив Роман Семенуха. – Немає сумнівів у тому, що сьогодні з боку підприємців є зловживання. Але штрафи розміром у кілька сотень тисяч гривень знищують будь-який бізнес!».

Втім, не можна рубати з плеча – детінізація має відбуватися поетапно та продумано: у випадку, якщо підприємець порушує трудове законодавство вперше, достатньо відповідного попередження. Мають бути зменшені і «драконівські» штрафи.

«Майже два роки тому «Самопоміч», разом з іншими колегами по парламенту, напрацювала законопроект №6489, який пропонує відчутно зменшити ці штрафи (в залежності від порушення до 1 600 - 48 000 гривень) та чітко регламентувати підстави для позапланових перевірок. Проте, проект покривається пилом у парламенті, малий і середній бізнес стогне, а олігархічний продовжує процвітати», - зазначив Семенуха.

Ще один біль, про який говорять підприємці – це схеми на митниці. Через завезення товарів “по-сірому” український та іноземні виробники знаходяться в нерівних умовах. Відтак, втрачається принцип рівної конкуренції.

«Ліквідація схем автоматично здорожчає імпортний товар та посилить конкурентоспроможність українських виробників, – вважає Роман Семенуха. - Держава має повернутися обличчям до малого та середнього бізнесу, адже олігархічний його не потребує».

Окрім цього, за словами депутата, полегшити життя місцевих підприємців може розвинена інфраструктура – місто вже має для цього усі умови – зручна транспортна розв’язка та залізничне сполучення. Втім, відкриття місцевого аеропорту може в рази збільшити можливості для розвитку торгівлі. І оскільки цей проект – довгостроковий, місто не в змозі реконструювати його за кошт місцевого бюджету, тому депутат пообіцяв сприяти виділенню державних коштів на те, аби відновити роботу летовища.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую