ye-logo.v1.2

Підсумки дня: про сміття, жахливі вбивства і не тільки

Суспільство 2429
Сміттєзвалище в Хмельницькому функціонує з 1956 року. Що ж з ним робити - й досі остаточного рішення немає
Сміттєзвалище в Хмельницькому функціонує з 1956 року. Що ж з ним робити - й досі остаточного рішення немає. Фото: з архіву

Якими були новини 23 жовтня.

Черговий день, приніс і чергові новини. Позитивних, на жаль, було небагато, а ось про проблеми чи певні жахіття – було чимало. Отож, яким був вівторок, що минає, в інформаційному просторі Хмельниччини і не тільки, у підсумках дня від сайту «Є».

23 жовтня, по суті, розпочалося з жахливого вбивства в центрі Хмельницького. Приблизно о 0.20 неподалік підземного переходу, що на Кам’янецькій, виник конфлікт між 32-річним та 21-річним чоловіками. Під час якого старший, мешканець Ізяславщини, вдарив останнього ножем у груди.Молодик, який зі Славутського району, помер у кареті швидкої допомоги. Підозрюваного ж затримали.

А в Шепетівці затримали підозрювану в вбивстві, яке сталося ще третього вересня. Ось тільки про сам злочин взнали лише зараз, після того, як сусіди вбитого 60-річного чоловіка звернулися до поліції. Вони повідомили, що давно не бачили чоловіка, а з його оселі йде неприємних замах. Правоохоронці, які зайшли у квартиру, побачили бездиханне тіло господаря.

В обласному центрі вже не вперше говорили про проблему зі сміттям на міському полігоні твердих побутових відходів. Норберт Нойгаус, колишній віце-мер німецького міста Трір, заявив, що утримувати сміттєзвалище – дороге задоволення. Та наче натякнув, що краще все таки побудувати сміттєпереробний завод.

Також у Хмельницькому сьогодні сумували за Радомиром Сіліним, почесним громадянином міста, професором, колишнім ректором Хмельницького інституту побутового обслуговування, а згодом Технологічного університету Поділля (нинішній Хмельницький Національний Університет). Сьогодні Радомира Івановича, серце якого зупинилося 20 жовтня, провели в останню путь.

Про трагедію в окупованій Керчі, що сталася 17 жовтня, сьогодні знову згадали. Ні, не стільки про вбиство 21 людини та півсотні поранених (у злочині підозрюють студента Керченського політехніччого коледжу, де все і відбулося, Владислава Рослякова), а про провладний кремлівський канал «Росія-1». Інший телеканал – «Дождь», упіймав ведучу програми «60 хвилин» Ольгу Скабеєву в брехні. Вона в прямому ефірі на «Росія-1» 17 жовтня говорила з Аліною Керовою, нібито очевидицею того, що відбувалося. Та журналісти «Дождя» сьогодні з'ясували, що насправді Аліна Керова загинула під час трагедії у Керчі. То з ким тоді спілкувалася Скабеєва? Згодом ведуча на своїй сторінці в «Інстаграм» написала, що вона спілкувалася зі студенткою коледжу, яка чомусь представилася чужим іменем». У соцмережах цей факт вже активно обговорюють. Лунають навіть такі коментарі: «То виявляється «Росія-1» може ще й взяти коментар у розіп'ятого хлопчика» (ще одна вигадка російських журналістів – прим.авт.).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую