ye-logo.v1.2

Виконком в прямому ефірі: фінансова допомога, угоди з перевізниками та… захист тварин

Політика 5155
Прямий ефір засдіання виконкому Хмельницької міської ради на сайті "Є" 25 жовтня о 14.00
Прямий ефір засдіання виконкому Хмельницької міської ради на сайті "Є" 25 жовтня о 14.00. Фото: з архіву

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради проведе чергове засідання.

Члени виконкому мають розглянути понад три десятки проектів рішень, які значаться в порядку денному, що опублікований на сайті Хмельницької міської ради. Окрім питань навколо комунального майна (передача в оренду, продовження оренди тощо), будуть й інші.

Зокрема, двома проектами рішень передбачено надати одноразові матеріальні допомоги хмельничанам. По тисячі гривень планують дати 339 учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС першої категорії. Ще 27 мешканцям міста різні суми, як на лікування, так і «у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем».

А ось проект рішення під №25 стосується пасажирських перевезень у місті. Ним виконком має призначити тимчасових перевізників на автобусних маршрутах загального користування № 15 «Залізничний вокзал - Речовий ринок», № 17 «Речовий ринок – ринок Дубове», № 18 «Вул. Верейського – Ракове», № 19 «Ракове – Озерна» та № 47 «Перший Парковий – Катіон». У перевізників, які працюють на цих маршрутах, угоди до 27 жовтня, а конкурс на ці об’єкти пройде 5 листопада. Тому членам виконавчого комітету пропонують продовжити угоди з перевізниками на цих маршрутах на місяць.

Ще два проекти, які розгляне виконком, стосуються двох петицій. Перша – про «Захист кішок», в якій, нагадаємо, йшлося про те, що слід визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Хмельницького та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства. Ще й дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони знищують гризунів, які розносять інфекцій. І проектом рішення передбачається… відхилити цю петицію. Оскільки, цитуємо: «питання поводження з тваринами регулюється нормами чинного законодавства України, зокрема вимогами Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та принципами Європейської конвенції про захист домашніх тварин тощо. Даний Закон спрямований на захист тварин унаслідок жорстокого поводження з ними, захист їх природних прав та укріплення моральності й гуманності суспільства».

Іншу петицію - щодо заборони мешканцям міста вчиняти самосуд над тваринами, також можуть відхилити. Оскільки нормативно-правове регулювання захисту тварин від жорстокого поводження здійснюється декількома Законами України.

Отож, як проходитиме засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради, дивіться в прямому ефірі на сайті «Є» 25 жовтня о 14.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую