ye-logo.v1.2

Чому другий енергоблок Хмельницької АЕС достроково під'єднали до мережі

Суспільство 1873
Другий енергоблок зупинили на ремонт ще у вересні.
Другий енергоблок зупинили на ремонт ще у вересні.. Фото: 5.ua

Вчора, 13 листопада другий енергоблок ХАЕС приєднали до електромережі. Достроково.

Про це повідоляє Енергоатом. У вівторок, о 18:53 енергоблок №2 Хмельницької АЕС достроково підключений до енергомережі після завершення капітального планового ремонту. Триває набір потужності. Другий енергоблок зупинили для капітального ремонту ще на початку вересня. Тоді планувалося, що ремонтні роботи затягнуться майже на три місяці. 

"Зараз на Хмельницькій АЕС в роботі знаходяться 2 енергоблоки. Сумарна потужність генераторів становить 1 160 МВт. Енергоблоки працюють в штатному режимі, зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків та персоналу немає. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не змінювалася, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень", - повідомляють у відомстві.

У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую