ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Найсмачніші мариновані печериці по-домашньому

15 Листопада 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 32464
Мариновані грибочки за цим рецептом виходять пряними, в міру кисленькими, з ідеальним співвідношенням цукру та солі.
Мариновані грибочки за цим рецептом виходять пряними, в міру кисленькими, з ідеальним співвідношенням цукру та солі. Фото: автора

Рецепт просто бомба! Всі знайомі, які куштували цю закуску, запевняють, що магазинні мариновані гриби нервово курять у кутку!

Хочу поділитися черговим варіантом домашнього маринування печериць (як ще цікаво приготувати цю популярну грибну закуску, читайте ТУТ).  Така їхня нескромна назва цілком виправдана, оскільки стовідсотково відповідає дійсності! Грибочки виходять в міру кисленькими, а співвідношення цукру й солі взагалі, як на мене, ідеальне. Але найбільше мені подобається, що вони мають приємну пряну нотку. Нещодавно замаринувала за цим рецептом кілограм печериць і мої рідні вмить «позмітали» все до останнього шматочка! А я своїм домашнім «дегустаторам» звикла довіряти й пусті тарілки та їхні задоволені фізіономії вважаю найкращими свідченнями того, що страва смачна й рецепт вдалий.

Інгредієнти:

1 кг свіжих печериць,

1 л маринаду (на цю кількість можна й 1,5 кг печериць).

Маринад:

1 л води,

3 горошини запашного перцю,

2-3 бутони гвоздики,

мелена кориця (на кінчику ножа),

2-3 лаврових листки,

3 ч. л. солі,

3 ст. л. цукру,

150 мл світлого винного оцту.

Приготування:

Свіжі гриби ретельно помити й почистити, якщо великі, то розрізати (найкраще маринувати дрібні печериці, вони на столі виглядають апетитніше; якщо ж вам, як і цього разу мені, такі знайти не пощастило, то можете сміливо використовувати великі грибочки – розмір на смак ніяк не впливає).

Поставити варити їх на 10 хвилин. Потім відкинути на друшляк і промити під проточною водою.

Для маринаду всі складові, окрім оцту, змішати в каструлі й закип’ятити.

Викласти туди підготовлені печериці. Проварити 10 хвилин. Влити оцет і готувати ще 10 хвилин.

Вимкнути вогонь і залишити гриби охолоджуватися в маринаді. У ньому їх і зберігають (можна перекласти в скляну тару чи пластиковий контейнер зі щільною кришкою). В холодильнику мариновані печериці лежать 1-1,5 тижні.

За потреби діставати необхідну кількість шумівкою. Перед подачею заправити олією і півкільцями цибульки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в аналогічний спосіб можна маринувати гливи, а також підосичники, підберезники та білі гриби! Тільки у випадку з лісовими грибами тривалість попереднього відварювання слід збільшити до 40-50 хвилин.

страви з грибів, печериці, гриби, мариновані печериці, закуска, закуски, пісні страви, піст, страви для посту, найсмачніші мариновані печериці

Коментарі:

  Так  Ні, дякую