ye-logo.v1.2

Будівництво ще однієї сонячної електростанції розпочали на Старокостянтинівщині

Суспільство 3411
Введення в експлуатацію СЕС заплановано уже до кінця року
Введення в експлуатацію СЕС заплановано уже до кінця року. Фото: ua.interfax.com.ua

В районі вона четверта за рахунком.

На Старокостянтинівщині продовжують реалізовувати проекти з впровадження альтернативних джерел енергії. Відтак, днями розпочалося будівництво ще однієї, четвертої за рахунком, сонячної електростанції в районі – у селі Писарівка.

Як повідомляє прес-служба Старокостянтинівської райдержадміністрації, це буде сонячна електростанція потужністю 1,8 МВт. Вартість проекту становить близько 50 мільйонів гривень. Введення в експлуатацію СЕС заплановано уже до кінця року.

Нагадаємо, ще дві електростанції відкрили в районі у вересні – у селах Вишнопіль та Северини. Потужність Вишнопільської сонячної електростанції становить 1850 кВт/год., вартість проекту становить 49,5 мільйона гривень, створено п'ять нових робочих місць. Потужність Северинської сонячної електростанції становить 837 кВт/год., вартість проекту – 22 мільйони гривень, створено три робочі місця.

А першу СЕС в Старокостянтинівському районі збудували у 2015 році в селі Коржівка потужністю 149,5 кВт/год. Протягом І півріччя 2018 року Коржівською сонячною та гідроелектростанцією, яку збудовано у селі у той же час, вироблено 600 тис. кВт/год. електроенергії.

 

Коментарі:

Alexander Bell 21.01.2020 15:54

Сонячні електростанції себе дуже вигідно презентують. До прикладу, станція потужністю у 30 кВт окупляється протягом 4 років. Вигідна інвестиція, чи не так? Приклад станцій знайдете elektro.in.ua тут.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую