ye-logo.v1.2

Суд призначив Росії сплатити 180 тисяч євро родині загиблого військового

Суспільство 1600
180 000 євро Хмельницький суд призначив стягнути з Російської Федерації на користь сім
180 000 євро Хмельницький суд призначив стягнути з Російської Федерації на користь сім'ї загиблого військовослужбовця. Фото: yvu.com.ua

Боєць загинув у 2014 році.

Хмельницький міськрайонний суд призначив стягнути з Російської Федерації на користь вдови військового та двох неповнолітніх дітей моральну шкоду в розмірі по 60 000 євро кожному. Про це повідомляють у прес-службі суду.

«Було встановлено, що чоловік позивачки був призваний Сватівським районним військовим комісаріатом Луганської області по мобілізації в в/ч пп В0624 та направився в його складі в зону бойових дій на сході України. Відповідно до акту службового розслідування, після виконання бойового завдання у районі особовий склад взводу, серед якого був і чоловік позивачки, повертався до міста Щастя Новоайдарського району Луганської області. Особовий склад взводу, з чоловіком позивачки, потрапив під вогонь із засади російських бойовиків. Всі бійці взводу загинули», - кажуть у суді.

Додають, що у травні 2017 року Феміда встановила факт загибелі військового при виконанні обов’язку військової служби 5 вересня 2014 року на території Луганської області в місті Щастя, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

«Суд зокрема вказав, що порушивши Статут ООН, Загальну декларацію прав людини, Будапештський меморандум, Гельсінський заключний акт наради по Безпеці та Співробітництву в Європі, договори укладені між Україною та Росією, Російська Федерація вийшла за межі своїх суверенних прав, гарантованих статтею 2 Статуту ООН, а тому є на переконання суду державою-агресором, що в свою чергу свідчить про відсутність у неї судового імунітету», - йдеться у повідомлені суду.

Рішення чинності не набрало та може бути оскаржене відповідачем.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую