ye-logo.v1.2

Мільйон на туалет: у центрі Хмельницького з’явиться модульна вбиральня

Суспільство 5166
Сучасну модульну вбиральню побудуть в центрі Хмельницького
Сучасну модульну вбиральню побудуть в центрі Хмельницького. Фото: автора

Вона буде виготовлена з антивандальних матеріалів.

У центрі Хмельницького розпочалося будівництво сучасної модульної вбиральні. Розміщена вода буде ліворуч від торгівельного центру «Дитячий світ». Таке рішення прийняла відповідна комісія при управлінні житлово-комунального господарства міста.

«Це буде сучасна вбиральня площею 8 квадратних метрів, з однією кабінкою, але універсальною для всіх верств населення, в тому числі й для людей з обмеженими фізичними можливостями. Ззовні її оздоблять штучним гранітом, а всередині будуть використані антивандальні матеріали. Її ціна, у яку входить вартість проектно-кошторисної документації, виготовлення та монтаж – 950 тисяч гривень», - розповів начальник управління ЖКГ міста Василь Новачок.

Замовили модульну вбиральню ще навесні у приватного підприємця з Івано-Франківська. За словами Василя Новачка, через велике виробниче навантаження у виробника, кабінку вдалося виготовити лише зараз, тому наразі йде підготовка до її встановлення - прокладаються комунікації та електрика.

«Можна було без черги замовити модульну вбиральню у Польщі, але коштує вона там вдвічі дорожче. Тому ми чекали і лише зараз почали її встановлювати», - зізнається начальник.

Вхід у вбиральню буде платним. Поки остаточної ціни ніхто не називає. Василь Пилипович каже, що потрібно зробити певні розрахунки. Відомо, що для оплати буде встановлений купюроприймач.

За чистотою у вбиральні стежитиме відповідальна особа. В управлінні ЖКГ сподіваються, що там завжди буде чисто та прибрано.

  

Комунальники готують місце для майбутнього громадського туалету - копають траншеї для проведення централізованого водопостачання та водовідведення.

МІсце для майбутньої вбиральні обрала комісія при управлінні ЖКГ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую