ye-logo.v1.2

Російський омбудсмен розповіла, як почуваються полонені моряки, серед яких є шепетівчанин

Суспільство 1918
Сергій Цибізов разом із рештою полонених моряків наразі перебуває у московському СІЗО
Сергій Цибізов разом із рештою полонених моряків наразі перебуває у московському СІЗО. Фото: hebabel.com.ua

Українська сторона планує відвідати військовополонених.

Члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали 21 українського моряка, які утримуються у московському СІЗО «Лефортово». Серед них і наш земляк - шепетівчанин Сергій Цибізов. Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова сьогодні, 2 грудня, у хлопців немає ніяких скарг.

«Щойно отримала офіційну інформацію від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Вона повідомила, що члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали 21 українського моряка, який утримується в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених «відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає»», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Денісова зазначила, що члени ГНК також відвідали трьох українських моряків, які утримаються в медичному підрозділі «Матросской тишини». Їхнє лікування проходить нормально. Наступного тижня їх відвідає уповноважений з прав людини в місті Москва, а також Уповноважений з прав людини в РФ Москалькова.

Омбудсмен України додала, що має намір завтра провести перемовини з Москальковою щодо надання їй можливості відвідати наших моряків. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую