ye-logo.v1.2

ТОП-5 книг 2018 року, які варто прочитати кожному На правах реклами

Суспільство 2359
Фото: На сторінках роману читач докладно познайомиться з бурхливою молодістю письменника.

Кожного дня з друку виходить безліч цікавих творів

Всі книги перечитати неможливо, так як щодня з друку виходить безліч нових творів. Саме тому варто вибрати кращі книжкові новинки, присвятити їм свій час, і не відставати від літературної моди, тим більше, що 2018 рік був багатий якісними виданнями.

Лейла Слімане «Ідеальна няня»

Більшість сучасних пар намагається знайти баланс між сім'єю і кар'єрою і подружжя Поль і Міріам не виняток. Поль зайнятий розкручуванням нових зірок естради - він музичний продюсер. Його дружина намагається побудувати успішну юридичну кар'єру. Пара вирішує найняти няню для своїх дітей. Луїза - вдова середнього віку, що має власну дорослу дочку, ідеально підходить подружжю: вона розумна, постійно робить дітям нові ігри, підтримує ідеальну чистоту в будинку і неймовірно смачно готує. Життя сім'ї настільки прекрасна, що в результаті подружжя розуміють, що стали повністю залежні від Луїзи і без неї тепер не впораються. Любов, що панує в будинку Поля і Міріам починає отруювати ревнощі, а відносини стають все складніше. Роман показує, що все випадковості в світі зовсім не випадкові, і є наслідком попередніх виборів людини. Роман, який завоював Гонкурівську премію в 2016 році нарешті з'явився на книжкових полицях в перекладі і безсумнівно вартий читання.

Фредерік Бегбедер «Вічне життя»

Відомий в літературному світі як автор-цинік Бегбедер звик бути в центрі уваги, адже виявляється там всякий раз, як випускає нову книгу. «Вічне життя» не стала винятком і викликала бурхливі обговорення серед читачів і критиків по всьому світу, як тільки з'явилася на полицях. Вже відомий по попередніх творів автора герой - відомий журналіст обзаводиться родиною і дітьми. Молода дружина і дві юні і прекрасні дочки змушують його замислитися над тим, як залишатися молодим максимально довго. Страх перед смертю і старістю змушують головного героя шукати будь-які способи знайти вічну молодість, ну або хоча б зберегти теперішній вік на пару сотень років. Він вважає, що запобігти смерті цілком реально і для того, щоб вирішити свою проблему разом зі старшою дочкою і роботом вирушає в тривалу подорож. Чи вдасться йому втілити своє бажання в життя залишиться загадкою до кінця книги, проте неймовірна поїздка в Париж, Альпи, Єрусалим і Нью-Йорк точно не залишить його колишнім.

Лора Томпсон «Уявіть 6 дівчаток»

Книги про сучасних, сильних і незалежних жінок потрапляють в списки бестселерів майже відразу після їх виходу з друку. Чи існували такі дами в минулому взялася розповісти Лара Томсон. Дивовижний документальний роман розповість читачеві про сім'ю Мітфорд, чиє прізвище відома кожному англійцю. Біографія кожної з шести дочок лорда Рідсейла гідна окремої книги. Дівчатка були народжені і виховувалися для життя у вищому суспільстві і з раннього дитинства мали все, що тільки можна побажати. Однак, поки мати шукала для них гідних подружжя, дівчатка вибирали для себе зовсім інший шлях, незважаючи на те, що втрачали абсолютно все. Історія їх життів відома багатьом: Ненсі стала письменницею. Незважаючи на те, що не розбиралася в знаках, Памела стала птахівником, Діана надала перевагу статусному дружину лідера фашистського об'єднання, Юніті стала нацистської і дружила з Гітлером, Джессіка взагалі втекла з комуністом, і замість розкішного особняка оселилася в квартирі робочого району, а Дебора стала власницею середньовічного особняка, де колекціонувала сувеніри та записи Преслі. У книзі Томпсон розповідається про дитинство сестер і їх складні стосунки, які вплинули на подальший життєвий шлях дівчаток.

Каролін Ларрінгтон «Зима близько: середньовічний світ «Ігри престолів»

Шум навколо серіалу «Гра престолів» не вщухає з часів виходу на екрани його першого сезону. Фанати вже давно перечитали всю серію романів «Пісня льоду і полум'я», причому навіть ті, хто раніше не був цінителем фентезі. В очікуванні свіжих книг, які детально описують жорстоку боротьбу правлячих сімейств за Залізний Трон, і виходу останнього сезону саги неодмінно варто прочитати книгу Каролін Ларрінгтон. Письменниця докладно розглядає сюжет книги з різних сторін, і навіть порівнює його з реальними історичними подіями. Її дослідження дозволяє зрозуміти «пісня» набагато глибше. Після прочитання твору стає зрозуміло, що успіх саги цілком закономірний, а міфологія книги формує живу реальність, з якою співвіднести себе може кожен читач.

Паоло Коельо «Хіппі»

У 2018 нарешті на прилавках книжкових магазинів з'явилася автобіографія автора «Алхіміка» Паоло Коельо. На сторінках роману читач докладно познайомиться з бурхливою молодістю письменника. Разом з Паоло і його подругою Карлою можна прогулятися по стежках хіпі уздовж всієї земної кулі, включаючи Мачу Пікчу, Тибет, Болівію, Амстердам і Катманду, щоб знайти знання, просвітлення, отримати важливий і цінний життєвий досвід. Багатьом книга допоможе зрозуміти, як знайти себе, і місце, де серце наповниться радістю, щастям і щирою любов'ю до всього, що тебе оточує.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую