ye-logo.v1.2

На Славутчині через закриття школи люди перекрили дорогу

Суспільство 2948
В Берездівській ОТГ кажуть, щоб утримувати школу в Мухарові в бюджеті громади немає коштів
В Берездівській ОТГ кажуть, щоб утримувати школу в Мухарові в бюджеті громади немає коштів. Фото: зі сторінки спільноти "Рідна Славутчина" у фейсбуці

В ОТГ кажуть, на утримання навчального закладу нема коштів.

Сьогодні, 11 січня, на Славутчині через закриттям Мухарівської гімназії, що у підпорядкуванні Берездівської об’єднаної територіальної громади, люди перекрили дорогу сполученням Славута - Берездів. Навчальний заклад закривають посеред навчального року, а саме з 14 січня. У школі навчається 29 учнів.

За словами представників професійної спілки освітян Славутчини, закриття гімназії відбулося з порушенням чинного законодавства. У свою чергу в Берездівській ОТГ кажуть, щоб утримувати цю школу в бюджеті громади немає коштів.

«Питання закриття цієї школи вже розглядали три роки поспіль. Зараз в закладі навчається 29 учнів. На утримання школи потрібен мільйон 300 тисяч гривень. Утримання одного учня обходиться в 44,8 тисячі гривень. Коштів у бюджеті громади не вистачає, а щорічна дотація зменшується. Таких шкіл, у яких мала кількість учнів у нас 6. Уже довелося реорганізувати школу в Ставичанах. Це неминучий процес. З цього приводу радилися з директорами шкіл, намагаємося знайти вихід. Рішення призупинити навчання у Мухарівській школі прийняли на сесії об’єднаної громади. Як вихід – запропонували підвозити цих дітей до шкіл в Берездів та Піддубці, де можна створити додаткові класи. В громаді є 8 шкільних автобусів. Батьки проти», - каже Віктор Васьківський, голова Берездівської ОТГ.

Додає, що сьогодні на позачерговій сесії депутати Берездівської ОТГ розглянули звернення батьків щодо відміни рішення про закриття навчального закладу.

«Однак депутати його не підтримали: 8 проголосували «за», а 14 «проти». Батьки перекрили дорогу», - каже Віктор Васьківський.

За словами голови ОТГ, з 14 січня також призупиняється навчання і в Хвощівській ЗОШ, де навчається 28 учнів. Цих дітей довозитимуть шкільним автобусом на навчання до школи в Малий Правутин.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую